Soldado schiet Valencia naar winst op UD Almería

UD Almería heeft zich prima hersteld van de 8-0 thuisnederlaag tegen Barcelona vorige week, bij Valencia werd nipt verloren. Athletic de Bilbao boekte een late zege op Osasuna.

Valencia - UD Almería 2-1Nadat Almería vorige week in eigen huis voetballes had gekregen van Barcelona besloot het bestuur om Juan Manuel Lillo te ontslaan. José Luis Oltra was zijn opvolger en hij presteerde prima tegen Valencia. De bezoekers verloren slechts met 2-1, doordat Roberto Soldado twee keer scoorde.

Zijn eerste treffer kwam gelukkig tot stand, zonder het te beseffen nam hij in de 26ste minuut de bal aan met zijn hoofd en rondde daarna koel af. Zijn tweede treffer twaalf minuten na rust kwam tot stand na een geniale hakbal van Juan Manuel Mata. Leonardo Ulloa maakte er in blessuretijd nog 2-1 van, maar dat was niet genoeg om een punt over te houden aan het lastige uitduel.

Athletic de Bilbao - Osasuna 1-0Athletic de Bilbao en Osasuna leken in San Mamés af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar daar was Carlos Gurpegi het niet mee eens. De middenvelder maakte in de slotfase zijn tweede competitietreffer van het seizoen en bezorgde de thuisclub zo drie punten. Foto: VI Images