Sol gevierde man bij Willem II: 'Hij was bij één doelpunt te veel betrokken'

Willem II-trainer Erwin van de Looi kwam superlatieven tekort voor zijn spits Fran Sol na de wedstrijd tegen FC Twente (3-1). De Spanjaard was bij alle treffers betrokken.

De 25-jarige afmaker veroorzaakte een strafschop, waardoor de Tukkers op 0-1 kwamen. Zelf tekende hij aan voor de 1-1 en de 3-1, tussendoor maakte Ismail Azzaoui de 2-1 uit de rebound na een doelpoging van Sol.

Van de Looi was na afloop enorm opgelucht, omdat de Tilburgers de rode lantaarn kwijtraakten aan Sparta Rotterdam. 'Ja, daar ga ik niet over liegen. Dit was een belangrijke wedstrijd', vertelde de oefenmeester, die vervolgens de loftrompet stak over Sol. 'Fran is een echte spits. Hij wil betrokken zijn bij alle goals. Vandaag was hij bij alle vier de doelpunten betrokken, dat was er één te veel.'

De trainer liet aan Omroep Brabant weten dat hij hem de strafschop wel kwalijk nam. 'Hij had helemaal niet in het strafschopgebied moeten zijn. Maar die jongen heeft zo’n drive en wil de verantwoordelijkheid op zich nemen voor het team. Daarin doet hij soms te veel. Maar in de rust zei hij in de kleedkamer dat hij honderd procent zeker ging scoren. Hij heeft het waargemaakt.'

Hake
Sol maakte de 1-1 in de blessuretijd van de eerste helft. 'Een cruciaal moment', treurde FC Twente-trainer René Hake na afloop. 'Hij kon wel heel makkelijk inkoppen. Dat frustreert omdat je weet dat hij de gevaarlijkste kopper is en we niet goed anticiperen. Dat begint al op het middenveld. Als je met 1-0 voorkomt en het is zo goed als rust, moet je dat vasthouden.'

'Het was niet goed van onze kant, een wanprestatie', ging de oefenmeester verder tegenover FOX Sports. 'Er waren veel slordigheden en foute keuzes. We komen moeizaam tot scoren, dan moet je zorgen dat je ze niet weggeeft.' Hake weet waar zijn ploeg naar snakt. 'Een serie wedstrijden waarin je regelmatig punten haalt, maar daar hoeven we voorlopig niet aan te denken. Het gaat nu om de eerstvolgende wedstrijd', doelde hij op Roda JC-thuis van komende zaterdag.