Fenomenale Sol leidt Willem II in degradatiekraker langs Twente

Willem II heeft goede zaken gedaan in de onderste regionen van de Eredivisie. De Tilburgers boekten met dank aan uitblinker Fran Sol tegen FC Twente hun tweede zege van het seizoen: 3-1.

Willem II begon als hekkensluiter aan de wedstrijd tegen Twente, maar daar was op het veld weinig van te zien. De Tilburgers grepen het initiatief en kregen via Sol in de eerste helft twee goede kansen, maar de Spaanse spits kwam niet tot scoren.

Vijf minuten voor rust werd Sol zelfs de schlemiel bij Willem II door een strafschop te veroorzaken. Omdat Oussama Assaidi geen fout maakte vanaf elf meter kwam Twente tegen de verhoudingen in op 0-1 in Tilburg. Lang stond die stand niet op het scorebord, want in de extra speeltijd van de eerste helft viel de gelijkmaker al.

Sol maakte zijn eerdere missers en fout goed door uit een hoekschop raak te koppen: 1-1. Ook bij de 2-1, na een uur spelen, speelde Sol een hoofdrol. Uit de rebound van zijn kopbal schoot invaller Ismail Azzaoui raak. De Brabantse voorsprong was terecht. Willem II en Twente speelden niet groots, maar de thuisploeg was wel sterker.

Dat bleek ook na het doelpunt van Azzaoui. Twente slaagde er nauwelijks in om echt druk te ontwikkelen op de defensie van Willem II, die alleen wat schoten van afstand toestond. De zege van de ploeg van trainer Erwin van de Looi kwam geen moment écht in gevaar. Sterker, na een counter in de extra speeltijd maakte Sol van dichtbij zijn tweede van de middag om aan alle onzekerheid een eind te maken: 3-1.

Door de driepunter draagt Willem II de rode lantaarn over aan Sparta Rotterdam, dat nu met vijf punten uit acht duels hekkensluiter is. Willem II staat op zes punten, net als FC Twente (vijftiende) en Roda JC Kerkrade (zestiende).