Sociedad-trainer lovend over 'Champions League-waardig' PSV

Reacties

Real Sociedad-coach Imanol Alguacil is in aanloop naar het Europa League-duel met PSV complimenteus over de Eindhovenaren. Volgens de Baskische trainer had de ploeg van collega Roger Schmidt dit seizoen eigenlijk in de Champions League moeten spelen.

Sociedad-trainer lovend over 'Champions League-waardig' PSV
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
3 - 0
PSV
PSV

PSV en Real Sociedad strijden donderdagavond in San Sebastian voor een ticket naar de volgende ronde van de Europa League. De Eindhovenaren hebben aan een gelijkspel voldoende om te overwinteren. AS Monaco is al verzekerd van de eerste plaats in groep B.

Imanol is erg onder de indruk van PSV, dat in Eindhoven een gelijkspel boekte tegen Sociedad. 'We treffen donderdag een heel sterke tegenstander. Vooral tactisch zijn ze van een hoog niveau', zei de coach van de huidige nummer vijf in LaLiga op de persconferentie. 'PSV speelt met veel positiewisselingen en kan snel counteren. PSV heeft de beste ploeg in onze groep.'

'Eigenlijk is het onrechtvaardig dat ze dit seizoen in de Europa League uitkomen. Ze hadden het verdiend om ten koste van Benfica naar de groepsfase van de Champions League te gaan. Ik denk niet dat ze het erop gaan wagen om voor een gelijkspel naar ons te komen. Wij hopen er een geweldige avond van te maken', besluit Imanol.

UEFA Europa League

Stand Groep B UEFA Europa League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Monaco
6
3
3
0
7-4
+3
12
2
Real Sociedad
6
2
3
1
9-6
+3
9
3
PSV
6
2
2
2
9-8
+1
8
4
Sturm Graz
6
0
2
4
3-10
-7
2
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.