Sociedad koning Baskenland, Málaga pijnigt Real Betis

Real Sociedad – Athletic de Bilbao 2-0

Real Sociedad mag zich voor even de koning van Baskenland noemen en moet daarvoor Athletic de Bilbao-centrumverdediger Fernando Amorebieta bedanken. Hij kreeg in vijf minuten twee keer geel en mocht na 71 minuten inrukken. Zijn tweede gele kaart resulteerde in een strafschop voor Sociedad, die Carlos Vela wist te benutten.

Tien minuten eerder was het Antoine Griezmann die de score opende. Sociedad heeft door de derby te winnen een gat van vier punten geslagen met Bilbao. Ze hebben er nu negen, uit zes wedstrijden. Bilbao staat op vijf uit zes.

Málaga – Real Betis Sevilla 4-0

Joaquin pijnigde zijn oude ploeg Real Betis door in de dertiende minuut uit een strafschop de score te openen. Doelman Casto Espinoza van Betis haalde een Málaga-speler naar de grond, waarna rechtsbuiten Salvador Agra naar de kant moest. Een kwartier later was het de voormalig Barcelona-spits Javier Saviola die de score verdubbelde.

In de tweede helft bouwde Málaga de score verder uit. Dankzij een eigen doelpunt van centrumverdediger Antonio Amaya van Real Betis werd het in de 72ste minuut 3-0 en twee minuten later maakte Fransico Alárcón Suárez (Isco) de vernedering compleet: 4-0. De ploeg van Manuel Pellegrini heeft nu vier van de eerste zes competitiewedstrijden gewonnen.

Valencia – Real Zaragoza 2-0

Valencia heeft Real Zaragoza achterhaald op de ranglijst in de Spaanse Primera División. In de twaalfde minuut opende Sofiane Feghouli de score, door zijn eigen gekraakte schot in tweede instantie hoog in het doel te schieten. Na een uur spelen was het Jonathan Viera die de 2-0 binnen schoot.

Bij Zaragoza kwam de debuterende Glenn Loovens kort na rust in het veld voor Cristian Sapunaru. Voor Valencia is het pas de tweede winstpartij van het seizoen. De ploeg heeft nu acht punten uit zes wedstrijden. Foto: VI Images