Sochaux klopt Marseille, Labyad wijst Sporting de weg

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Olympique Marseille heeft een opvallende nederlaag geleden op bezoek bij FC Sochaux • De ploeg van trainer Elie Baup ging onderuit bij de nummer achttien in de Ligue 1 • Sloan Privat en Cedric Bakambu zorgden voor een 2-0 ruststand in Stade Bonal • In de 46ste minuut was de wedstrijd definitief beslist toen Jérémy Morel er met een eigen doelpunt zelfs 3-0 van maakte • Jordan Ayew redde nog wel de eer namens l'OM, maar daar bleef het bij •

• Door de nederlaag is Olympique Lyon de grote winnaar van het weekend • L'OL had na negentien wedstrijden evenveel punten als Marseille en Paris Saint-Germain, maar beide concurrenten kwamen deze speelronde niet tot winst • PSG bleef vrijdag thuis tegen AC Ajaccio steken op een doelpuntloos gelijkspel •

• Darío Cvitanich blijft het uitstekend doen in de Ligue 1 • De spits scoorde twee keer tijdens de 5-0 thuiszege van Olympique Nice op Valenciennes • Cvitanich, die afgelopen zomer werd overgenomen van Ajax, staat daardoor nu op twaalf doelpunten in zeventien competitiewedstrijden • Alleen Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) - die ook een verleden heeft bij Ajax - scoorde dit seizoen meer • De Zweed staat op achttien treffers • • Sporting Lissabon heeft een belangrijke overwinning geboekt op bezoek bij Olhanense • De bezoekers, die onlangs Jesualdo Ferreira als nieuwe trainer aanstelden, kenden een bliksemstart dankzij Zakaria Labyad • De voormalig PSV-middenvelder opende al na drie minuten de score in Estádio José Arcanjo • Adrien Silva bepaalde de eindstand tien minuten na rust op 0-2 • Khalid Boulahrouz en Ricky van Wolfswinkel speelden de hele wedstrijd mee aan de kant van Sporting •

• Vitória Setúbal heeft een belangrijke overwinning geboekt onderin de Liga Sagres • De ploeg van trainer José Mota bezette voorafgaand aan het thuisduel met hekkensluiter Moreirense de voorlaatste plaats, maar deed uitstekende zaken door met liefst 5-0 te winnen • Meyong was met drie doelpunten de grote man aan de kant van Vitória Setúbal • Moreirense eindigde de wedstrijd overigens met negen man, na rode kaarten voor Wagner en Augusto Pereira Loureiro • • Fenerbahçe heeft met de nodige moeite de groepswedstrijd in de beker tegen 1461 Trabzon gewonnen • De Turkse tweedeklasser was in eigen huis op weg naar een sensationele 0-0, maar in de 84ste minuut maakte Semih Sentürk de bevrijdende openingstreffer • Enkele minuten later besliste Dirk Kuijt de wedstrijd • Fenerbahçe staat met twee gewonnen duels eerste in de poule • 1461 Trabzon wist in de vorige ronde nog Galatasaray te verslaan • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.