Snoei gecharmeerd: 'Wát een heerlijke gozer is dit zeg, hey'

Reacties

Koen Blommestijn beleefde maandag een debuut om niet snel te vergeten in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller van Telstar, vorige week op huurbasis overgekomen van FC Volendam, opende al na twee minuten de score op bezoek bij Jong Ajax. Zijn trainer Mike Snoei is dolblij met de komst en het optreden van Blommestijn.

Snoei gecharmeerd: 'Wát een heerlijke gozer is dit zeg, hey'
© Pro Shots
Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 1
Telstar
Telstar

'Ik vond Koen een van de uitblinkers', zei Snoei na de wedstrijd, die eindigde in een 1-1 gelijkspel. 'Wát een heerlijke gozer is dit zeg, hey. Dat hij zo'n standaardsituatie binnenkopt... Dat maakt het voetbal leuk.' Na een corner van Jonathan Mulder torende Blommestijn uit boven Youri Baas en kopte hij raak. 'Een lekkere binnenkomer denk ik', lachte hij zelf in gesprek met ESPN.

'Ik kreeg een goede corner, die we hebben ingestudeerd. Ik kop 'm goed binnen via de onderkant van de lat. We dachten dat ie werd afgefloten. De jongens baalden, maar hij telde toch', blikte Blommestijn terug. De 22-jarige aanvaller scoorde vorig seizoen twintig keer namens Jong FC Volendam in de Jack's League (ook wel bekend als de Tweede Divisie), maar had mede door de komst van Henk Veerman weinig uitzicht op speeltijd in de Eredivisie.

De komst van de spits was mede te danken aan assistent-trainers Ulrich Landvreugd en Anthony Correia, die tevens de hoofdtrainers zijn van respectievelijk AFC en Katwijk en vorig seizoen in de Jack's League kennismaakten met de doelpuntendrift van Blommestijn. Zelf droomt hij nog wel van het eerste elftal van Volendam. Hij hoopt na dit seizoen een kans te krijgen. 'Dat is zeker de bedoeling. Ik ga dit seizoen gewoon keihard werken, mezelf ontwikkelen en zoveel mogelijk doelpunten proberen te maken. Dan zien we het wel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.