Sneijder zorgt voor financiële injectie bij oude amateurclub

Reacties

Wesley Sneijder (31) gaat zijn oude amateurclub financieel steunen. De 121-voudig Oranje-international van Galatasaray houdt er nog steeds warme banden met de club in Ondiep op na.

Sneijder zorgt voor financiële injectie bij oude amateurclub

De in Utrecht geboren Sneijder speelde als pupil voor DHSC, een fusieclub die is voortgekomen uit onder meer DOS en Holland, in de Utrechtse wijk Ondiep. Nu gaat hij samen met diverse middenstanders het eerste elftal van de club steunen. De tweedeklasser heeft daardoor als doelstelling op den duur mee te gaan draaien in de top van de eerste klasse.

Dat Sneijder bij DHSC begon, is niet de enige link die de spelmaker van Oranje en Galatasaray heeft met de club. Zijn broertje Jeffrey is er assistent-coach en zijn andere broertje, Rodney, houdt er momenteel zijn conditie op peil.

De hulp van Sneijder heeft al resultaat opgeleverd. De club krijgt liefst vijftien nieuwe spelers, waarvan enkelen afkomstig uit de Top-/ en Hoofdklasse.

'Het geld kan worden gebruikt voor trainingskampen, reiskostenvergoedingen en trainingspakken', vertelt Ron Berrens, manager technische zaken bij DHSC, aan het AD. 'Ik vind het niet netjes om te zeggen om hoeveel geld het gaat. We hebben een ambitieus plan dat spelers moet aanspreken. Bovendien vinden jongens het mooi om bij een club te spelen waar de naam Sneijder aan is verbonden. Ze (de broers Sneijder, red.) hebben hier fantastische jeugdjaren gehad. Wesley is een echte Ondieper en heel sociaal. Hij wil graag helpen om DHSC hoger te laten spelen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.