Sneijder weer voor even aan kop met Galatasaray

Wesley Sneijder mag zich met Galatasaray na de thuiszege op Gençlerbirligi in ieder geval één dag weer koploper van Turkije noemen. Cim Bom Bom boog na rust een achterstand om in een 4-1 zege.

De bezoekers kwamen brutaal voor de dag in de Türk Telekom Arena en gaven na iets meer dan tien minuten spelen een eerste waarschuwing af  door de paal te teisteren. Galatasaray bleek er weinig lering uit te trekken, want in de 37ste minuut kwam de laagvlieger zelfs verrassend op voorsprong. Moestapha El Kabir drukte op aangeven van Djalma doeltreffend af.

De tegengoal bleek het medicijn wat de pover opererende grootmacht nodig had om in actie te komen. Vlak na rust werd in een tijdsbestek van vier minuten orde op zaken gesteld door Galatasaray. Eerst was het Bilal Kisa in de 53ste minuut, die binnenknikte na een afgemeten voorzet van Aurelien Chedjou, die vier minuten later zelf voor de voorsprong (2-1) tekende.

Een doelpunt van Yasin Öztekin en een benutte strafschop van Burak Yilmaz bezorgden Cim Bom Bom uiteindelijk nog een ruime zege. Het kersverse vaderschap kon Sneijder niet tot grootse daden inspireren. De Oranje-international werd tien minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Galatasaray heeft nu zeventien punten verzameld uit de eerste acht duels en heeft daarmee een punt meer dan Besiktas, dat zaterdag weer over de kersverse koploper heenwipt bij een zege op Rizespor.