Sneijder, Nani en Rooney speelden rollen bij 'droomtransfer' Büttner

Reacties

Alexander Büttner heeft bijzonder veel zin in zijn Amerikaanse avontuur bij New England Revolution. De dertigjarige linkspoot liet zich inspireren door de prestaties van twee iconische oud-ploeggenoten én een telefoontje van een van Nederlands beste voetballers van de laatste jaren.

Sneijder, Nani en Rooney speelden rollen bij 'droomtransfer' Büttner
© Pro Shots

Büttner zat zonder club, nadat zijn contract bij Vitesse een halfjaar geleden afliep. Begin deze maand werd vervolgens bekend dat hij zijn loopbaan vervolgt in de MLS, bij de club van de ervaren trainer Bruce Arena en diens Nederlandse assistent Dave van den Bergh (ex-aanvaller van onder meer Ajax, FC Utrecht en New York Red Bulls). 'Het is voor mij een droom om in Amerika te gaan spelen', vertelt Büttner op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever.

Hij ziet de overgang naar de MLS als ideale volgende stap in zijn loopbaan. 'Ik heb overal al gespeeld: in Engeland, Rusland, België en Nederland. Maar nu kan ik niet wachten om in de VS aan de slag te gaan, omdat het voor mij echt een droom is om daar een keer te spelen', herhaalt hij. 'Het wordt iets nieuws voor me, maar ik kan niet wachten.'

Ook verklapt Büttner dat drie grootheden in meer of mindere mate een rol speelden in zijn Amerikaanse transfer. 'Ik ken Wesley Sneijder (na zijn loopbaan aan de slag gegaan als spelersbegeleider, red.) goed, van onze tijd in de Ajax-jeugd. Hij belde me en vertelde me over deze club. Hij vroeg of ik niet in Amerika wilde gaan voetballen. Aan dat gesprek hield ik een goed gevoel over.' Daarnaast stelt Büttner de MLS al langere tijd goed te volgen, omdat zijn voormalig Manchester United-ploeggenoten Wayne Rooney (DC United) en Nani (Orlando City) er actief waren of zijn.

In september nam Büttner vervolgens een kijkje bij New England Revolution. 'Dat was mijn eerste bezoekje, en het beviel me meteen. De club ontving me goed, de spelers verwelkomden me, dus het voelde direct als thuis. Toen ik terug ging naar Nederland, had ik een geweldig gevoel. Vanaf volgend seizoen wil ik dan ook laten zien dat ik belangrijk kan zijn voor deze ploeg, met goede spelers.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.