Sneijder aan de slag als ambassadeur voor Johan Cruyff Foundation

Reacties

Wesley Sneijder heeft zich aangesloten bij de Johan Cruyff Foundation. De recordinternational van het Nederlands elftal gaat aan de slag als ambassadeur van de stichting.

Sneijder aan de slag als ambassadeur voor Johan Cruyff Foundation

De Johan Cruyff Foundation (in 2007 opgericht door wijlen Johan Cruijff) zet zich in om kinderen een mogelijkheid te bieden om te sporten. Sneijder gaat dus voor deze stichting werkzaamheden verrichten. 

De 34-jarige middenvelder vertelde bij RTL Late Night dat hij van plan is om een Cruyff Court te laten aanleggen op het Griekse eiland Lesbos. 'Er is de laatste tijd wat minder aandacht voor, maar er zijn nu nog tienduizend vluchtelingen op Lesbos. Het wordt veel te vol en dan gaan er irritaties ontstaan, onderling en met de lokale bevolking. Toen ik met de Johan Cruyff Foundation in gesprek kwam, zei ik direct dat ik iets voor vluchtelingen wilde gaan doen. Sport brengt mensen samen en hopelijk kunnen we het veldje op Lesbos zo snel mogelijk realiseren.'

Sneijder speelde in zijn rijke loopbaan voor Ajax, Real Madrid, Internazionale, Galatasaray en OGC Nice en staat tegenwoordig op de loonlijst bij Al-Gharafa in Qatar. Hij speelde tot dusver 133 interlands voor het Nederlands elftal en neemt donderdag in de oefenwedstrijd tegen Peru officieel afscheid als international.

Dit is het favoriete Oranje van Wesley Sneijder
De drie lastigste tegenstanders van Wesley Sneijder.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.