Smalling daagt Messi uit: 'Kom maar op!'

Reacties

Manchester United-verdediger Chris Smalling ziet niet op tegen de ontmoeting met Lionel Messi. Sterker nog: wat de Engelsman betreft is er niets mooier dan in de Champions League spelen tegen de beste spelers ter wereld. Desondanks gelden de indrukwekkende 'Engelse cijfers' van Messi als een waarschuwing.

Smalling daagt Messi uit: 'Kom maar op!'

Op de persconferentie ter vooruitblik op de heenwedstrijd in de kwartfinale sprak Smalling stoere woorden. Of het spelen tegen Messi hem angst inboezemt? 'Nee, dat is volgens mij juist iets om naar uit te kijken. Dit seizoen hebben we al het geluk gehad om tegen Cristiano Ronaldo en Kylian Mbappé te spelen, dat zijn altijd mooie ontmoetingen. Dus ik zeg: kom maar op!'

Messi kan bogen op prima statistieken tegen Engelse clubs, en dat terwijl er jarenlang juist kritiek was op zijn 'Britse vorm'. Lange tijd scoorde hij maar moeizaam tegen clubs uit Engeland, maar dat veranderde in de laatste seizoenen: de cijfers zijn inmiddels indrukwekkend. In dertien jaar tijd speelde hij dertig wedstrijden tegen ploegen uit de Premier League, daarin scoorde hij 22 keer en gaf hij ook nog eens zes assists.

Het vaakst trof hij Chelsea: in tien duels wist hij drie goals en drie assists af te leveren. Arsenal is echter zijn favoriete tegenstander. In zes ontmoetingen scoorde Messi negen (!) keer en was hij bij één doelpunt de aangever. Ook Manchester City (zes goals en twee assists in zes wedstrijden) was in het verleden niet veilig voor de dadendrang van Messi. Daartegenover staan ook twee clubs die de Argentijn slechts twee keer trof. Tegen Tottenham Hotspur wist hij in die wedstrijden twee keer doel te treffen, tegen Liverpool noteerde hij geen enkele treffer of assist.

In Engeland ligt de focus deze dagen logischerwijs toch vooral op Manchester United. In totaal speelde Messi vier keer tegen The Red Devils, hij kwam daarin tot twee goals. Saillant detail: die beide doelpunten vielen in door Barcelona gewonnen CL-finales. In 2009 in Rome bepaalde hij de eindstand op 2-0, twee jaar later op Wembley zorgde hij voor de tweede Catalaanse goal in de 3-1 zege. In de halve eindstrijd van 2008 kwam Messi (net als heel Barcelona) in twee duels niet tot scoren tegen Manchester United.

Er is dus ook hoop, want Messi scoorde nog nooit op Old Trafford. Niet in de genoemde halve finale in 2008, maar óók niet tijdens een interland tegen het Portugal van Cristiano Ronaldo (1-0 nederlaag) in 2014. Bovendien zijn de cijfers van Messi op Engelse bodem wat minder groots dan op Spaanse bodem. Dertien van zijn 22 goals vielen in het eigen Nou Camp, twee op neutraal terrein. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.