Sluw H'veen klopt Twente in hotsknotsduel

FC Twente en SC Heerenveen bakten er helemaal niets van in het Arke Stadion. De ploeg van Gertjan Verbeek verliet Enschede als winnaar dankzij een late treffer van Jakob Poulsen: 0-1.

Sluw H'veen klopt Twente in hotsknotsduel

De Deense invaller rondde in de 88ste minuut een Friese counter af, door van dichtbij de bal achter Sander Boschker te schieten na goed voorbereidend werk van Danijel Pranjic.

Het was het enige hoogtepunt in een wedstrijd die het aankijken niet waard was. Heerenveen was naar Enschede gekomen om de nul te houden. Aanvallend beperkte de ploeg van Verbeek zich tot lange halen op aanspeelpunt Mark de Vries, maar de stevige spits kon weinig uitrichten met zijn kompaan Lasse Nilsson.

Datzelfde gold voor FC Twente, dat er niet in slaagde de Friese defensie te ontmantelen. Geen enkele uitgespeelde kans creëerden de Tukkers, die pas in de slotfase via twee afstandsschoten van Bas Sibum en Blaise N'Kufo doelman Brian Vandenbussche aan het werk zette.

Zo schotelden beide ploegen het publiek een hotsknotsduel voor. Inzet was er genoeg, strijd ook, maar voetballend vernuft en hoogtepunten waren ver te zoeken. Het eindigde met een gelukkige zege voor het geduldig loerende Heerenveen, dat woensdag in het eigen Abe Lenstra Stadion het ticket voor de UEFA Cup kan bemachtigen.

Bekijk hier al onze video's