Slutsky: 'Natuurlijk is Ødegaard klaar voor overstap naar Ajax'

Reacties

Leonid Slutsky vindt dat Martin Ødegaard klaar is voor een overstap naar Ajax. De twintigjarige Noorse aanvaller staat nog tot medio 2021 onder contract bij Real Madrid, dat hem dit seizoen verhuurt aan Vitesse.

Slutsky: 'Natuurlijk is Ødegaard klaar voor overstap naar Ajax'

Ook tegen De Graafschap brak Ødegaard het duel weer open. Waar de Noor in het verleden de bal nog weleens te snel wilde afleggen naar een zonder uitzondering minder getalenteerde medespeler, neemt hij nu zelf steeds vaker het initiatief en de verantwoordelijkheid. Met zijn drive naar voren en fluwelen techniek lijkt hij wel gemaakt voor Ajax.

Zijn trainer heeft weinig twijfels. 'Of hij dat aankan? Je vraagt mij of Martin klaar is voor de next level? Nou, natuurlijk is hij daar klaar voor', zegt Slutsky, die in november in een interview met Voetbal International zijn bewondering voor de aanstaande kampioen uitsprak. Sterker, de trainer van Vitesse voorspelde toen al dat het voor Ajax niet meteen afgelopen hoefde te zijn in de achtste finale.

Ook Ødegaard heeft dit seizoen van de wedstrijden van Ajax in de Champions League genoten. 'Natuurlijk heb ik het hele seizoen genoten van Ajax. En niet alleen ik, ook voor een land als Noorwegen en alle kleinere voetballanden geven de prestaties van Ajax hoop.'

Dat hij wordt gelinkt aan de Amsterdammers is hem natuurlijk ook bekend. Geroutineerd ketst hij de vragen af. 'Ik wil nu bij Vitesse Europees voetbal halen, belangrijk zijn. Daarna ga ik met de Noorse selectie op pad en dan pas gaan we om de tafel zitten met Real Madrid. Daar sta ik nog onder contract. Ik zit midden in het seizoen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer M. Ødegaard
Meer over M. Ødegaard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.