Slowakije bijzondere opponent voor Gareth Bale

Reacties

In Groep B speelt Wales zijn eerste EK-wedstrijd ooit. Tegenstander is Slowakije, dat ook aan zijn eerste EK begint. OPTA selecteerde enkele opvallende feiten over het duel.

Slowakije bijzondere opponent voor Gareth Bale

● De laatste twee duels tussen Wales en Slowakije leverden in totaal dertien doelpunten op: 5-1 voor Slowakije in Cardiff en 5-2 voor Wales in Trnava.

● Wales begint aan zijn eerste EK-eindronde ooit en aan zijn tweede grote landentoernooi. De Welshmen waren eerder present op het WK 1958 in Zweden, waar ze in de kwartfinale sneuvelden tegen de latere winnaar Brazilië.

● Gareth Bale maakte zijn eerste interlanddoelpunt voor Wales tegen... Slowakije. Dat gebeurde in oktober 2006, toen hij scoorde uit een directe vrije trap.

● Slechts vier internationals van Wales kwamen tot scoren in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016, het laagste aantal van alle landen. De elf goals kwamen van Bale (7), Aaron Ramsey (2), David Cotterill (1) en Hal Robson-Kanu (1).

Gareth Bale, goed voor negentien goals in 55 interlands voor Wales.
Gareth Bale, goed voor negentien goals in 55 interlands voor Wales.

● Slowakije speelt voor het eerst sinds het WK 2010 in Zuid-Afrika weer op een groot toernooi. Destijds sneuvelden de Slowaken in de achtste finale tegen Nederland (2-1).

● De bondscoach van Slowakije, Jan Kozak, was als international van Tsjechoslowakije actief op het EK 1980 en finishte destijds als derde.

● Bij de Slowaken was Vladimir Weiss in de kwalificatiereeks goed voor zes assists, waarmee hij zich samen met Arek Milik (Polen) en Eran Zahavi (Israël) topaangever mocht noemen.

● Marek Hamsik is met 87 interlands en achttien doelpunten de meest ervaren én de meest trefzekere international in de EK-selectie van Slowakije.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.