Slot ziet gelijkenissen tussen Ajax nu en Feyenoord toen hij instapte

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot kreeg in zijn persconferentie voor Feyenoord - Ajax veel vragen over de staat van de geplaagde tegenstander. Na enig aandringen ging de coach van de landskampioen daar toch op in.

Slot ziet gelijkenissen tussen Ajax nu en Feyenoord toen hij instapte
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
6 - 0
Ajax
Ajax

Eerst de vraag: is het moeilijk om een Klassieker voor te bereiden tegen een Ajax dat qua prestaties weinig verschilt met FC Utrecht, NEC of Sparta Rotterdam? Slot denkt van niet: 'Ik hoop dat ze dat zo ervaren, we hebben moeite gehad met Utrecht, NEC en Sparta, maar dat is niet wat jij bedoelt. We zijn ons ervan bewust dat we flink voorstaan op Ajax, maar als je niet van de nummer achttien kan winnen, dan maakt de ranglijst blijkbaar niet uit. We hebben altijd moeite, daarom spelen we niet meer om het kampioenschap.'

Slot ziet gelijkenissen tussen hoe het nu bij Ajax gaat en de situatie zoals die bij Feyenoord was voordat hij er aan de slag ging. 'Er zijn denk ik veel overeenkomsten met het huidige seizoen bij Ajax en het seizoen voordat ik bij Feyenoord begon. Toen was het hier ook heel onrustig. Ik kan behoorlijk inschatten hoe dat voor John moet voelen. Ik haal er voldoening uit om met de spelers te werken. Die hebben ook geen last van de onrust, ik heb nooit meegemaakt dat spelers naar mij toekwamen omdat ze wakker hadden gelegen van bestuurlijke perikelen', sprak Slot.

Voetbal dan: weet Slot wat hij kan verwachten van Ajax? 'Moeilijk. We verwachten altijd iets op basis van wat tegenstanders laten zien in de weken voor ze tegen ons speelt, maar dan blijkt de afgelopen weken vaak dat ploegen dan behoorlijk wat anders doen. Utrecht vorige week ook: normaal bouwen die op, nu speelden ze snel de lange bal', aldus Slot over zijn recente ervaringen.

De laatste wedstrijd van Ajax, een uit Amsterdams oogpunt teleurstellende 1-1 tegen Go Ahead Eagles, heeft Slot wel gezien, maar nog niet met een volledig heldere geest. Ajax kan op veel manieren spelen, dus we moeten overal op voorbereid zijn. Ik heb ze tegen Go Ahead met een schuin oog gezien, maar ook met een oog dat nog vuur spuwde van onze eigen wedstrijd.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.