Slot zag 'heel goed' Feyenoord en houdt hart vast voor uitgevallen Hartman

Arne Slot heeft van de tweede tot de laatste minuut genoten van het spel van zijn Feyenoord tijdens het duel met FC Utrecht (4-2). De oefenmeester prijst ook Dávid Hancko en houdt daarnaast zijn hart vast voor de ogenschijnlijke nare blessure van Quilindschy Hartman.

Feyenoord
Feyenoord
4 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Feyenoord won zondagmiddag weliswaar met ruime cijfers van Utrecht, maar na een minuut voetballen leek het daar niet op uit te gaan draaien. De Rotterdammers zagen Othmane Boussaid een afgeslagen corner binnen werken. Op dat moment en de tweede tegengoal na genoot Slot van zijn ploeg.

'Ik vond het een hele goede wedstrijd, van de eerste tot aan de laatste minuut. Of beter gezegd; van de tweede tot de laatste minuut', begint Slot na afloop bij ESPN, waarna verdere uitleg volgt. 'We hebben twee dingen niet goed gedaan. Dat is een corner verdedigen en daarna een countermoment waarna het een strafschop is. Daar kan je ook van vinden dat we het beter moeten doen. Voor de rest hebben ze bijna geen kans gehad. Als je dan zo terugkomt na een 0-2 achterstand, dan is dat uitstekend wat mij betreft.'

Utrecht bood vooral in de eerste helft flink wat tegenstand aan Feyenoord, op een manier die volgens Slot kenmerkend is voor de tegenstanders waar hij dit seizoen mee te maken heeft gekregen. 'Als we dreigende momenten hebben gehad, dan legt de keeper vervolgens de bal op de vijf meter. En weet je wat die dan doet? Dan schiet hij hem zo ver mogelijk onze helft op. Het is iets waar we met enige regelmaat mee te maken krijgen. Er is wel een uitzondering, Heracles deed het niet', aldus de trainer over het gebrek aan opbouw bij tegenstanders van Feyenoord.

Voorbeeldprof Hancko en geblesseerde Hartman
Wie zich zondag wederom van zijn beste kant liet zijn bij Feyenoord, was Hancko. De Slowaak werd in de eerste helft door een noodgedwongen omzetting als linksback geposteerd en dat is iets wat hem goed af gaat. Net als in de halve finale van de KNVB-beker kwam hij tot scoren. 'Dávid is een geweldige speler, niet alleen om wat jullie zien', vertelt een glunderende Slot, die ook ingaat op hoe de verdediger zich buiten de wedstrijden binnen de club profileert. 'Hij is bezeten van het vak en wil almaar beter worden. Je kan bijna geen betere prof bedenken, hij zit in ieder geval in de top qua profs van wat ik heb meegemaakt.'

Toch is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn voor Feyenoord. Hartman, die betrokken was bij de situatie waaruit de strafschop van Utrecht voortkwam, moest met een knieblessure naar de kant. Slot houdt zijn hart vast. 'Het is afwachten, net als bij Calvin (Stengs, red.). Deze speler heeft ook een kruisbandverleden. Laten we ook hier het beste van hopen', zo besluit Slot.