Slot wil in Rome laten zien waar Feyenoord voor stáát

Reacties

Los nog van het resultaat wil Arne Slot morgen tegen Lazio goed voor de dag komen met Feyenoord. De Rotterdammers trappen de Europa League af in Stadio Olimpico tegen die andere club uit Rome. 'Bijzonder wel dat je afsluit tegen AS Roma en begint tegen Lazio', zegt Slot.

Slot wil in Rome laten zien waar Feyenoord voor stáát
© Pro Shots
Lazio
Lazio
4 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Slot heeft de verloren finale van de Conference League tegen AS Roma, nu 105 dagen geleden, nooit meer teruggezien. Hij kijkt liever vooruit. Met een vrijwel nieuw Feyenoord is de doelstelling precies dezelfde als vorig seizoen. 'We willen laten zien waar Feyenoord voor stáát', aldus de trainer. 'Óók in Europa.'

'Memorabele wedstrijden willen we spelen, net als vorig seizoen toen we goed voetbal wisten te koppelen aan resultaat. Uitslagen zoals 3-3, 3-2, maakten het bijzonder en leuk. Om dat weer te kunnen brengen, moeten we competitief zijn en dat gecombineerd met het aanvallende spel waar we voor staan', doceert Slot.

Lazio heeft geen geheimen voor Feyenoord. 'We weten wat ze willen en waar zij voor staan', stelt Slot. 'Dat komt aardig overeen met hoe wij het willen doen. Zowel Lazio als Feyenoord wil dominant zijn. Dat zou een leuke wedstrijd kunnen opleveren, al kijken trainers altijd anders dan het publiek.'

Feyenoord is met een nagenoeg fitte selectie naar Rome gevlogen. Alleen Lutsharel Geertruida (ziekte van Pfeiffer) en Ezequiel Bullaude (niet speelgerechtigd) ontbreken. David Hancko en Marcus Pedersen trainden woensdagavond wel gewoon mee. Beide spelers kampten met lichte klachten, maar zijn donderdag inzetbaar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.