Slot verklaart meenemen Bijlow en Giménez: 'Niet iets mentaals'

Reacties

Arne Slot is positief over het herstel van Justin Bijlow, die net als Santiago Giménez met de selectie is meegereisd naar Madrid. Het meereizen heeft een praktische reden, vertelde de Feyenoord-trainer dinsdagavond.

Slot verklaart meenemen Bijlow en Giménez: 'Niet iets mentaals'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Natuurlijk is het voor de geblesseerde Bijlow en geschorste Giménez een fraaie belevenis om bij de uitwedstrijd van Feyenoord tegen Atlético te zijn. Toch speelt sentiment geen grote rol bij het meenemen van de twee. Ook mentale steun is voor Slot niet de reden geweest om het duo mee te nemen naar Madrid.

'Die twee kunnen allebei meetrainen, dat geldt voor Ivanusec niet', legde Slot uit tegenover de Nederlandse en Spaanse pers. 'Ivanusec heeft een enkelblessure. Als je daar mee gaat vliegen, is dat niet goed. Dus hij werkt in Rotterdam met de fysio. Giménez en Bijlow kunnen met de groep meetrainen. Als we ze hadden achtergelaten in Rotterdam, had dat niet gekund. Dus het is meer een praktische keuze dan dat je er mentaal iets achter moet zoeken.' Slot bevestigde vervolgens nog eens dat het aannemelijk is dat Bijlow na de komende interlandperiode weer volledig inzetbaar is.

Heel indrukwekkend
Door de Spaanse pers werd Slot ook gevraagd naar de kwaliteit van Giménez. Vanuit de perszaal werd zelfs geopperd dat de Mexicaans international weleens een interessante optie voor Real Madrid zou kunnen zijn. Slot reageerde: 'Ik vind vooral zijn persoonlijkheid heel indrukwekkend. Hij laat zich nooit afleiden als hij eens kans heeft gemist, ook niet als hij in het nieuws staat, of het nu positief of negatief is.'

Slot weet dat Giménez staat te popelen om zich op het Champions League-podium te laten zien. De spits moet nog tot 25 oktober wachten op zijn Champions League-debuut. Dan is Lazio de tegenstander in De Kuip. Slot daagde Giménez alvast uit om dan te pieken: 'Om een volgende stap te maken moet hij in Europa ook nog indruk maken. Hij heeft hierna nog vier wedstrijden om het te laten zien.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.