Slot telt zegeningen na kinderlijk eenvoudige middag Feyenoord

Arne Slot is tevreden over het spel van zijn ploeg in het thuisduel met PEC Zwolle (4-0). Dat de Rotterdammers vol overgave de zege al voor rust binnen hadden in een leeg stadion, was volgens de Feyenoord-oefenmeester het grootste pluspunt.

Feyenoord
Feyenoord
4 - 0
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Feyenoord legde in De Kuip een flinke dosis gezonde agressiviteit aan de dag en kreeg de arme hekkensluiter daarmee razendsnel op de knieën. Na negen minuten was het 2-0 en na 35 minuten stond de eindstand al op het bord.

'Het ging in de eerste helft gemakkelijker dan ik gedacht had', vertelde Slot aan ESPN. 'We waren dominant, maakten vier heel mooie goals en stonden de hele tijd op hun helft. In de tweede helft was het eigenlijk een beetje wachten tot de scheidsrechter affloot, het was allemaal niet heel inspirerend meer... Aan het einde van de rit hebben we amper een schot op ons doel, laat staan een kans, weggegeven. De tegenstander koos er na rust ook voor om niet nog meer schade op te lopen en hadden geen intentie om zelf nog te scoren. Dan hoop je nog tot kansen te komen, dat is maar mondjesmaat gelukt', doelde hij op de mogelijkheden voor João Texeira en Cyriel Dessers. 'Uiteindelijk is het een goede overwinning van ons.'

Met het oog op het duel van donderdag, als Feyenoord in de Conference League op bezoek gaat bij Slavia Praag, was het ook weleens lekker dat de Rotterdammers niet tot de laatste minuut gas hoefden te geven zoals zo vaak dit seizoen. 'Maar als dat nodig was, konden we het drie dagen erna ook altijd weer opbrengen. Maar goed, als ik mag kiezen, sta ik inderdaad liever met de rust met 4-0 voor.'