Slot reageert op koppeling aan Shakhtar: 'Speelden fenomenaal mooi voetbal'

Reacties

Arne Slot heeft vrijdagmiddag op zijn persconferentie gereageerd op de Europa League-loting van Feyenoord. De Rotterdammers werden in de achtste finales gekoppeld aan Shakhtar Donetsk.

Slot reageert op koppeling aan Shakhtar: 'Speelden fenomenaal mooi voetbal'
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
2 - 4
Feyenoord
Feyenoord

Vrijdag werd Slot gevraagd of hij tevreden is met die loting. 'Wat is tevreden? Er zaten alleen maar sterke en mooie ploegen in', reageert de Feyenoord-coach.

'Nu spelen we tegen een sterke tegenstander, maar ze spelen niet in hun eigen land. De reden waarom is natuurlijk verschrikkelijk, maar het lijkt me dat iedereen graag thuis speelt, omdat je je supporters achter je wil hebben staan. In een ander land zal dat stadion - neem ik aan, ik weet dat niet - niet helemaal vol zitten met de eigen supporters. Dus dat lijkt me aan de voorkant geen nadeel voor de uitspelende ploeg', aldus Slot.

'Wat ik van ze weet, gaat nog een stukje terug. Toen Roberto de Zerbi er zat als trainer, speelden ze fenomenaal mooi voetbal. Maar dat was met andere spelers én met een andere trainer. Jongstleden heb ik ze weinig zien spelen, ook gisteravond niet', verwijst Slot naar het duel met Stade Rennais, dat na strafschoppen gewonnen werd door de Oekraïners.

'Stade Rennais was tegen ons in de voorbereiding wel indrukwekkend, een paar maanden geleden wonnen ze nog van ons. En die ploeg hebben zij uitgeschakeld, dus het zal ongetwijfeld een goede ploeg zijn. Maar ik denk ook dat er misschien nog wel één of twee ploegen tussen zaten die op voorhand een stukje sterker waren', erkent Slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.