Slot na corona-uitbraak: 'Hebben zelf de overtuiging dat we zeker niet laks zijn'

Reacties

Volgens AZ-coach Arne Slot kunnen de Alkmaarders zichzelf niets kwalijk nemen na de vele besmettingen in de selectie. Hij prees de clubdokter in aanloop naar de Europa League-ontmoeting met Napoli.

Slot na corona-uitbraak: 'Hebben zelf de overtuiging dat we zeker niet laks zijn'
© Pro Shots
Napoli
Napoli
0 - 1
AZ
AZ

Door alle corona-perikelen heeft Slot slechts negentien spelers tot zijn beschikking in Napels. En dan is de spelersgroep al aangevuld met talenten uit Jong AZ. In totaal zijn liefst dertien spelers positief getest bij AZ. Dat riep vragen op over de naleving van de coronaprotocollen bij de club.

Slot reageerde bij zijn persconferentie in aanloop naar het uitduel met Napoli: 'Op het moment dat je laks met protocollen zou zijn omgegaan, dan zou dat heel erg slecht zijn. Maar wij hebben een ongelofelijk vakkundige dokter die al maandenlang ontzettend proactief bezig is geweest met het na laten leven van de protocollen. Wij vinden zelf dat we er alles aan hebben gedaan om een uitbraak te voorkomen. Dat het ons toch is overgekomen, is voor ons reden om nog eens kritisch te kijken naar wat we beter of anders kunnen doen. We hebben zelf de overtuiging dat we zeker niet laks geweest zijn.'

Door de uitbraak van het virus binnen de club moest Slot zijn werkwijze flink aanpassen. 'We hebben er de afgelopen dagen maar voor gekozen helemaal geen besprekingen te houden, om er van alle kanten maar voor te zorgen dat we die uitbraak in kunnen dammen. Vanavond doen we wel een bespreking en die zullen we invullen volgens de corona-protocollen. Bij de training gister kozen we ervoor de spelers een kwartier voor de start pas te laten arriveren, ze te laten trainen en ze daarna direct naar huis te laten gaan zonder te douchen', legde de coach uit.

Bij Slot gaat het vizier nu volledig op de wedstrijd, na de zo hectische dagen. Hij blikt er nog even kort op terug: 'In eerste instantie ben je dan vooral begaan met de spelers die het hebben. Met het overgrote deel gaat het heel goed, zij hebben geen klachten. Maar er zijn er ook een of twee met wel klachten. Ja, ik weet dat er op de achtergrond overleg is geweest over het doorgaan van de wedstrijd. Maar uiteindelijk zijn we hier en nu we hier zijn, hebben we veel zin om te spelen.'

Beluister hier de nieuwe aflevering van de Retteketet Podcast, de podcast over AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.