Uitgedund AZ voldoet nog aan minimale eisen van UEFA

Reacties

AZ heeft in de aanloop naar het Europa League-duel met Napoli te maken met de nodige coronabesmettingen. De reglementen van de UEFA dwingen de Alkmaarders af te reizen.

Uitgedund AZ voldoet nog aan minimale eisen van UEFA
© Pro Shots
Napoli
Napoli
0 - 1
AZ
AZ

'De wedstrijd gaat door, stelt ook de UEFA, tenzij de lokale autoriteiten dit verbieden. AZ reist woensdag met een zeventienkoppige selectie af naar Italië', laat de Alkmaarse club weten in het bericht over het stijgende aantal coronabesmettingen in de selectie van Arne Slot. Bij dertien spelers is het virus vastgesteld.

Op basis van de UEFA-reglementen is het hoge aantal besmettingen bij AZ op voorhand geen reden om de Europa League-wedstrijd tegen Napoli uit te stellen. Bij de Europese bond zijn voor de start van de Europese toernooien richtlijnen vastgesteld.

'De wedstrijd moet op de afgesproken datum doorgang vinden als er minimaal dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn. Onder de inzetbare krachten moet minimaal één doelman zijn', is te lezen in het reglement. 'Als er minder dan dertien spelers van de A-lijst beschikbaar zijn of geen keeper, dan kan de UEFA instemmen met een uitstel van 24 uur als de plaatselijke overheid nieuwe testen eist om het benodigde aantal spelers beschikbaar te krijgen.'

De UEFA biedt daarbij een alternatief door de mogelijkheid te bieden om spelers die niet zijn opgegeven bij de UEFA alsnog in te zetten, mits die wel zijn geregistreerd bij de nationale bond.

In het geval er geen andere datum kan worden gevonden voor de uitgestelde wedstrijd gegeven de deadlines van de UEFA, dan wordt de club die niet kon spelen op een reglementaire 3-0 nederlaag getrakteerd. Napoli kent dat gevoel na het niet spelen van de Serie A-wedstrijd tegen Juventus vanwege het coronavirus. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.