Slot looft zijn spelers: 'Een nagenoeg perfecte uitwedstrijd'

Reacties

Feyenoord kreeg het zondagmiddag niet voor elkaar om de muur van FC Twente te doorbreken, maar trainer Arne Slot is ondanks het eerste puntenverlies in de Eredivisie sinds 16 oktober tevreden over de prestatie van zijn spelers.

Slot looft zijn spelers: 'Een nagenoeg perfecte uitwedstrijd'
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
0 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Er werd niet gescoord op bezoek bij FC Twente, maar Slot zag ook dat zijn team niets weggaf. 'We hebben in de tweede helft een aantal grote kansen gehad, dan is het teleurstellend dat je er niet eentje maakt. Want verder speel je in mijn beleving bijna een perfecte uitwedstrijd', stelt de Feyenoord-trainer bij ESPN.

Slot legt uit waarom hij het een (bijna) perfecte uitwedstrijd vond. 'Ik denk dat we één schot op doel hebben weggegeven, verder hebben we geen kansen toegestaan. Als je vier, vijf redelijk grote mogelijkheden creëert is het goed, maar het was helaas niet genoeg voor de overwinning. In de tweede helft namen we het heft volledig in handen.'

Door het resultaat in Enschede is Feyenoord zijn status als club met de minste verliespunten kwijt. 'Daar baal je van, zeker omdat het niet nodig was geweest vandaag', aldus Slot. 'Maar we bekijken het realistisch. In mijn beleving hebben de spelers uitstekend gespeeld. Ik kan ze niets verwijten, behalve dat we uit één van onze kansen een goal hadden moeten maken.'

Feyenoord staat momenteel vier punten achter op koploper Ajax, maar speelde wel een wedstrijd minder. De twee topclubs staan op 19 december tegenover elkaar in De Kuip, daarvoor speelt Feyenoord nog tegen Heracles Almelo, Fortuna Sittard, FC Groningen, Maccabi Haifa (Conference League) en wederom FC Twente (bekertoernooi).

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.