Slot looft Hancko: 'Zit nog net niet met een blocnote bij besprekingen'

Reacties

Natuurlijk ging het op de persconferentie twee dagen voor de eindstrijd in de beker tussen Feyenoord en NEC veel over die wedstrijd, maar er was ook ruimte voor een paar vragen over de persoonlijke ontwikkeling van Dávid Hancko.

Slot looft Hancko: 'Zit nog net niet met een blocnote bij besprekingen'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De Slowaak vertrok op jonge leeftijd naar Fiorentina, waar hij weinig vlieguren maakte. 'Italië was zwaar, misschien een te grote stap', zei hij daar nu over. 'Ik zat veel op de bank als jonge speler, maar ik heb er wel veel geleerd van de concurrentie. Ik was toen nog niet de speler die ik nu ben, maar nu speel ik wel alles en ik vind het geweldig. Ik heb nu geen rust nodig, die heb ik toen genoeg gehad. Ik ben nu blij en fit. Ik kan nog veel verbeteren, ik leer nog steeds.'

Zijn trainer Arne Slot ziet zijn pupil ook voortgang boeken. 'Het meest bijzondere aan hem is dat ik geen enkele twijfel heb aan het feit dat hij oplet, hij zit nog net niet met een blocnote bij een bespreking. Zo aandachtig is hij er wel bij, hij laat geen seconde onbenut om beter te worden. Niet op de club, en thuis ook niet', looft Slot zijn verdediger.

Leerlingen die vooraan in het lokaal zitten en vlijtig aantekeningen maken, zijn alleen niet altijd even geliefd bij klasgenootjes. Slot snapte de analogie, maar stelde het journaille gerust: Hancko is niet het stereotype van de favoriete leerling van een docent. 'Dávid is ook geen koorknaapje, als het even op iets anders aankomt, staat hij er ook altijd wel', aldus Slot, met een knipoog.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.