Slot legt uit waarom hij ook trots is na de uitschakeling tegen AS Roma

Reacties

Feyenoord was donderdagavond erg dicht bij het uitschakelen van AS Roma, trainer Arne Slot weet dat het in het verleden weleens anders ging bij de Rotterdammers. Het zorgt ondanks de pijnlijke penaltyserie voor een trots gevoel.

Slot legt uit waarom hij ook trots is na de uitschakeling tegen AS Roma
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
ns
1 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Onder Slot werd er driemaal op rij overwinterd in Europa, de vijf keer daarvoor lukte het Feyenoord niet. Slot werd in 2021 trainer in Rotterdam-Zuid, daarvoor slaagde Feyenoord er in 2015 voor het laatst in om ook na de winterstop in Europa actief te zijn. We zullen niet benoemen wie in het seizoen 2014/15 voor de uitschakeling van Feyenoord zorgde, maar ze spreken Italiaans.

Slot weet dat er een stijgende lijn zit in de (Europese) prestaties van Feyenoord. En dat geeft toch een trots gevoel, ongeacht de gevoelens na opnieuw een uitschakeling tegen AS Roma. 'Ergens ben ik trots dat we elke keer door AS Roma worden uitgeschakeld, want er zijn ook jaren geweest waarin Feyenoord door clubs als AS Trencín werd uitgeschakeld', aldus Slot op het afsluitende persmoment in Stadio Olimpico.

'Als je dan uitgeschakeld wordt, word je graag uitgeschakeld door een club die finales haalt en ook nu heel goed presteert', gaat Slot verder over AS Roma. Hem werd ook gevraagd waarom Feyenoord het zo moeilijk heeft tegen de Romeinen. 'Wat het probleem is? We kunnen voetballend heel goed mee, maar de tegenstander maakt goals die van bijzondere individuele kwaliteiten zijn. Dat was vorig jaar Paulo Dybala, nu Lorenzo Pellegrini.'

Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.