Slot: 'Ja, ik heb gesproken met twee geïnteresseerde clubs'

Reacties

Luttele minuten voordat Arne Slot voor het laatst dit seizoen de pers te woord stond vooruitblikkend op een wedstrijd, bracht zijn werkgever Feyenoord naar buiten dat Slot zijn contract met een jaar extra had verlengd. De wedstrijd tegen Vitesse sneeuwde derhalve wat onder op de lijst met gespreksonderwerpen in De Kuip.

Slot: 'Ja, ik heb gesproken met twee geïnteresseerde clubs'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 1
Vitesse
Vitesse

Natuurlijk was de vraag wat er nu anders is. 'De clausule van volgend seizoen is eruit, dat kan ik wel zeggen. Door die clausule eruit te halen, heb ik het gevoel om zeker nog twee jaar te blijven. Maar als er volgend jaar een club komt, voel ik de vrijheid om ermee te praten', aldus Slot, doelend op de clausule die het hem in de zomer van 2024 mogelijk had gemaakt om te gaan. Wat trok hem over de streep om te blijven?

'Er zijn meerdere redenen voor zo'n keuze, maar het gaat onder meer om het spelen van Champions League, het werken met fantastische spelers en staf, dat je het privé naar je zin hebt, ook het gezin, en de uitdaging om voort te borduren op de eerste twee seizoenen, ook in de Champions League. Je weet nooit hoe vaak je daar nog in kan spelen. Een geweldige competitie, ik ben benieuwd hoe die sterkere tegenstanders uitwerken op de spelers en de andere wedstrijden. Maar dat was niet doorslaggevend.'

Een andere vraag aan Slot: wat klopte er nu van alle geruchten over interesse van clubs elders? 'Een week of zes van het einde van de competitie vertelde Dennis te Kloese dat hij graag met me wilde verlengen, we hebben gesproken. Ik heb altijd gezegd: ik maak pas een keuze nadat we eventueel kampioen zouden worden. Ik denk niet dat het als een verrassing komt dat er meerdere clubs waren die interesse in de trainer van zo'n succesvolle club hadden, je zal van mij geen naam horen maar er waren meerdere clubs. Ik heb na het kampioenschap gesprekken gevoerd. De dinsdag na het kampioenschap heb ik nagedacht, ik heb met stafleden over een eventuele overgang gesproken, begon Slot.

Afgelopen maandagavond was ik eruit. Dinsdag heb ik aan mijn stafleden verteld dat ik blijf, dinsdagavond heb ik Dennis een bericht gestuurd dat de afspraak van woensdagochtend over het contractvoorstel zou gaan. Zo gezegd, zo gedaan. Ja, ik heb gesproken met twee geïnteresseerde clubs, Feyenoord wist ervan, maar het is me gelukt om binnen een week na het kampioenschap uitsluitsel te geven aan Feyenoord. Ik ben er superblij mee, en ik heb het idee dat de supporters dat ook zijn.'

Openhartige Slot vertelt over roerige weken: 'Die clausule is eruit, in elk geval'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.