Slot: 'Het mag soms wel minder vaak met 180 kilometer per uur'

Reacties

Arne Slot ziet nog volop perspectief voor AZ bij het tweeluik met LASK Linz in de Europa League. Bij het 1-1 gelijkspel in Alkmaar zag hij donderdagavond zijn gevoel bevestigd worden dat de Oostenrijkers een sterke tegenstander zijn.

Slot: 'Het mag soms wel minder vaak met 180 kilometer per uur'
© Pro Shots

De goal van LASK viel uit een verre inworp. Vooraf was al bekend dat de opponent erg sterk was bij dode spelmomenten. Afgelopen vrijdag werd door LASK uit een soortgelijke situatie nog gescoord tegen RB Salzburg. Vond Slot het dan niet extra frustrerend dat het zo misging? 'Ja, dit hebben we inderdaad laten zien. Maar ik hou nooit zo van trainers die zeggen: dit hebben we geroepen en dat hebben we gezegd. Dat het dan niet gebeurt en ze zeggen: we hadden het nog zo gezegd. In dit geval vind ik het met name een fout van Ramon Leeuwin. Je weet dat de goal niet uit het eerste duel gaat vallen, het gaat altijd om het tweede. Dan mag je niet zoveel afstand tot je directe tegenstander hebben', antwoordde Slot bij FOX Sports.

De coach erkende dat het veldspel van AZ bij vlagen onrustig was, dat er daardoor misschien teveel balverlies was. Volgens Slot heeft dat simpelweg ook te maken met de eigenschappen van zijn ploeg: 'Ik vind het ook mooi dat wij heel veel spelers hebben die graag heel snel naar een kans willen. Maar we hebben het er met de jongens ook wel over dat het soms wel minder vaak met 180 kilometer per uur mag. Dat het niet erg is een bal terug te spelen, dat je een tegenstander wat langer op hun helft kunt houden. Dat is een wankel evenwicht. Het is een kwaliteit van ze dat ze snel naar de kans willen, maar ik zie ook weleens momenten dat ik denk doe nu even wat rustiger.'

Door de late goal van Teun Koopmeiners heeft AZ nog een aardige uitgangspositie voor de return. Hoe schat Slot de kansen van de Alkmaarders in voor het duel in Oostenrijk volgende week donderdag? 'Het is geen optimale uitgangspositie. Je wilt liever die eerste wedstrijd winnen, zeker thuis. Maar ik heb ook gezien dat dit geen makkelijke tegenstander is. Dat wisten we van te voren, met de manier waarop ze spelen. Maar ik heb ook gezien dat als we iets nauwkeuriger zijn dat we Myron Boadu in grote ruimtes tegenover hun verdedigers kunnen krijgen. Gesteund door het fanatieke publiek zullen ze volgende week echter nog wel fanatieker zijn dan vandaag', aldus Slot.

'Met de wilskracht is niks mis, voetballend moet het beter bij AZ'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.