Slot geniet van trainer Van Persie: 'Voor zijn kwaliteiten altijd plekje vrij'

Reacties

Na een oriënterend gesprek in Friesland weet trainer Robin van Persie dat hij op een lijstje van SC Heerenveen staat, maar Feyenoord ziet de oud-spits ook graag blijven. Dit gaf trainer Arne Slot aan op een persmoment.

Slot geniet van trainer Van Persie: 'Voor zijn kwaliteiten altijd plekje vrij'
© Pro Shots

In een zoektocht naar een opvolger voor de vertrekkende Kees van Wonderen heeft Heerenveen-directeur Ferry de Haan met diverse trainers om tafel gezeten om de juiste persoon te vinden. Onder anderen Maurice Steijn, Rick Kruys en Ruud van Nistelrooij werden gepolst. Dat geldt dus ook voor Van Persie, bevestigden bronnen aan Voetbal International.

De topscorer aller tijden van het Nederlands elftal is momenteel verbonden aan Feyenoord als trainer van het hoogste jeugdelftal, Slot ziet hem graag blijven. 'Voor zijn kwaliteiten is er altijd een plekje vrij', vertelde Slot op de persconferentie richting de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

'Maar dan moet hij zelf wel willen', gaf Slot daarbij aan. 'Toen we een assistent-trainer zochten, wilde hij dat niet. Hij is wel betrokken, want hij doet de cursus voor coach in het betaald voetbal. Ik vind het mooi om vanaf de zijkant te zien dat hij zo vroeg na zijn spelerscarrière al duidelijk had wat hij wilde, namelijk hoofdtrainer worden. Zijn fanatisme en gedrevenheid waarmee hij dat doet zijn ook mooi om te zien.'

Van Persie sloot zijn loopbaan in 2019 af bij Feyenoord en werd kort daarna spitsentrainer in Rotterdam-Zuid. Sinds het begin van dit seizoen is hij coach van Feyenoord Onder-18, waar zoon Shaqueel ook actief voor is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.