Slot baalt van optreden voor rust en bespreekt rendement Minteh

Arne Slot toont zich gematigd tevreden met de overwinning van Feyenoord bij PEC Zwolle. De tacticus, die halverwege de puntjes op de i moest zetten, vindt dat Yankuba Minteh qua rendement tekortschoot.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
0 - 2
Feyenoord
Feyenoord

'Vandaag speelden we goed genoeg om van PEC Zwolle te winnen, maar dat gebeurde niet op het niveau dat ik graag wil zien. Met name in de eerste helft speelden we niet in het tempo waarop ik het graag heb', meldde Slot na de 0-2 overwinning in het MAC³PARK stadion tegenover ESPN.

Feyenoord kwam door defensief geklungel bij PEC Zwolle na 21 minuten op voorsprong via Santiago Giménez. Negen minuten na de hervatting gooide de veelscorende Mexicaan het duel praktisch op slot.

'We domineerden de wedstrijd compleet, maar we namen wel een risico met hoe we startten. Ik had wel een gevoel van: we moeten geen fout maken, want vandaag gaat het misschien te langzaam om het recht te zetten. We hebben ook best veel wedstrijden gespeeld, waarin de goal van de tegenstander zomaar uit de lucht kwam vallen.'

Na de hervatting kwam de landskampioen niet in de problemen. 'In de rust hebben we de puntjes op de i gezet en kwamen we beter naar buiten.'

Als Minteh af en toe het overzicht beter had bewaard, had Feyenoord wellicht met ruimere cijfers gezegevierd. 'Over het algemeen vind ik juist wel dat hij overzicht heeft, maar vandaag ging hij erg veel voor eigen kans en haalde hij niet het maximale rendement. Hij is wel altijd dreigend omdat hij zo snel is.'

Hartman ziet potentiële valkuil
Quilindschy Hartman erkende dat Feyenoord niet 'zijn beste wedstrijd' speelde. 'Het was goed genoeg voor de drie punten en met een clean sheet erbij kunnen we ook tevreden zijn.' De linksback, die zich maandag meldt bij de selectie van Oranje, denkt dat de Rotterdammers misschien net iets minder geconcentreerd waren dan tijdens de midweekse Champions League-wedstrijd bij Atlético Madrid. 'Misschien is dat een valkuil. Dat je denkt: het lukt zo ook wel.'