Slipperverbod voor asymmetrische BVB-back Schmelzer

Marcel Schmelzer is weer verlost van zijn spierklachten. Een slipperverbod is uitgevaardigd om nieuwe klachten bij de linksback van Borussia Dortmund te voorkomen.

Slipperverbod voor asymmetrische BVB-back Schmelzer

Schmelzer is bij Borussia Dortmund de vaste linksachter die niet kijkt om een metertje meer of minder tijdens de wedstrijd. Alle dertien wedstrijden in de Champions League maakte hij van begin tot einde mee. Des te opmerkelijker is het dat hij woensdag al na een half uur naar de kant ging tijdens een oefenduel met FC Basel (1-4).

Tijdens het trainingskamp in Zwitserland moest hij twee dagen rust in acht nemen. De directe aanleiding daarvoor was een blessure in een bovenbeenspier. En juist die vindt zijn oorsprong in de vakantie van Schmelzer. De Duits international weet sinds de zomer van 2012 dat zijn bekken scheef staat doordat het ene been wat langer is dan het andere.

Dat geeft normaal gesproken geen problemen omdat het lengteverschil en de bijbehorende problemen worden verholpen door het dragen van een zooltje. Maar tijdens de vakantie blijft dat hulpmiddeltje soms achterwege als Schmelzer bijvoorbeeld het strand opzoekt.

En dus heeft Schmelzer het vriendelijke doch dringende verzoek gekregen tijdens zijn volgende vakantie zich niet blootsvoets of op slippers voort te bewegen. Althans, met een extra zooltje mag dat laatste natuurlijk geen probleem zijn…

Overigens is het probleem weer opgelost. 'Alles is weer symmetrisch', aldus Schmelzer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's