Slimani: 'Leicester is de populairste club in Algerije'

Reacties

Volgens Islam Slimani heeft Leicester City laten zien dat alles mogelijk is in het voetbal. De aanwinst van de regerend kampioen van Engeland hield de titelrace vorig seizoen nauwlettend in de gaten en gaat bij The Foxes een Algerijnse tandem vormen met Riyad Mahrez.

Slimani: 'Leicester is de populairste club in Algerije'

'Ik heb vorig seizoen bijna alle wedstrijden bekeken', vertelt de 28-jarige Slimani op de clubwebsite. Ook in zijn thuisland werd Leicester gevolgd. 'Leicester City is zonder twijfel de populairste club in Algerije dankzij Riyad. Dat ze kampioen werden, was een grote prestatie en het bewijst dat alles mogelijk is in het voetbal.'

Landgenoot Riyad Mahrez was een van de smaakmakers in de kampioensploeg. Net als zijn team leefde de Algerijn vorig seizoen helemaal op, terwijl hij daarvoor niet opviel. Leicester haalde hem begin 2014 op bij Le Havre in de Ligue 2. In dat halve seizoen scoorde hij drie keer in negentien duels en het jaar erna vier keer in dertig duels. Vorig jaar was Mahrez los. Hij schoot zeventien keer raak en zorgde voor tien assists. Mahrez vormde met spits Jamie Vardy een verwoestend duo.

Transferrecord
Leicester brak het transferrecord om Slimani te halen. De aanvaller kostte 35 miljoen euro, waarvan vijf miljoen variabel. Afgelopen jaargang maakte Slimani liefst 27 competitiedoelpunten voor Sporting. Drie jaar geleden speelde hij nog in Algerije en had nauwelijks iemand van hem gehoord. Sporting betaalde destijds 300.000 euro aan CR Belouizdad voor Slimani.

In de Engelse media wordt Slimani door zijn energieke speelstijl 'de Afrikaanse Vardy' genoemd. De kopsterke spits maakte in 43 interlands voor Algerije 23 doelpunten.

Nu komt hij zijn landgenoot tegen bij Leicester. Spelmaker Mahrez moet spits Slimani gaan bedienen, zoals hij ook al bij Algerije doet. 'Ik heb veel met hem over de club gepraat', zegt Slimani. 'Het leek me een geweldig idee om samen met Riyad te spelen, zowel op clubniveau als bij het nationale elftal.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.