Slechts een paar ton voor Zeefuik: 'Dat is best pijnlijk om te zien'

Reacties

FC Volendam liet deze winter Lequincio Zeefuik naar AZ vertrekken en hield zo nog iets over aan de negentienjarige spits, al werd het niet de hoofdprijs die Zeefuik gezien zijn specifieke kwaliteiten misschien wel had moeten opleveren.

Slechts een paar ton voor Zeefuik: 'Dat is best pijnlijk om te zien'
© Pro Shots

Jasper van Leeuwen, voormalig technisch directeur van Volendam, bood Zeefuik zijn eerste profcontract aan en kijkt met gemengde gevoelens naar de transfer. 'Dat Lequincio nu voor een paar ton vertrekt, is toch wel pijnlijk om te zien', vindt Van Leeuwen. ‘We hadden met hem hetzelfde plan als met Micky van de Ven: één, maximaal twee jaar basisspeler en dan een hele mooie transfer maken.' Van Leeuwen wilde het contract van Zeefuik graag verlengen, maar niet lang daarna stapte hij als onderdeel van Team Jonk op bij Volendam.

Uiteindelijk kreeg Volendam slechts een paar ton voor Zeefuik, terwijl de club grote plannen had. Van Leeuwen: 'In de zomer hebben we Henk Veerman laten gaan, omdat we wilden dat de ontwikkeling van Lekkie (de bijnaam van Zeefuik, red.) niet geblokkeerd zou worden. En nu, op het moment dat hij écht door kon breken, gaat hij naar AZ. Jammer, maar ik begrijp hem heel goed en we zijn ontzettend trots op die jongen. Ik ben blij om te zien dat het er nu uitkomt. Maar het doet toch ook wel een beetje pijn dat we ons werk met hem niet konden afmaken.'

Zeefuik speelde in totaal 48 wedstrijden voor Volendam. In de nieuwste VI en op VI PRO maakten we een profiel van de jonge spits, aan de hand van de mensen die met hem aan de slag gingen in Volendam.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.