Chaos compleet in Volendam: Team Jonk stapt op

Reacties

De volledige technische staf van FC Volendam, bekend onder de noemer 'Team Jonk', vertrekt bij de club. Dat heeft de groep vrijdagmiddag bekend gemaakt middels een statement. Concreet houdt het in dat onder meer technisch manager Wim Jonk, technisch directeur Jasper van Leeuwen en hoofdtrainer Matthias Kohler na het weekend hun taken neerleggen.

Chaos compleet in Volendam: Team Jonk stapt op
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 5
PEC Zwolle
PEC Zwolle

'Wij gaan stoppen bij FC Volendam. Onze emmer is overgelopen na de persconferentie van rvc-voorzitter Jaap Veerman. Na dit toneelstuk vol tegenstrijdigheden, halve waarheden en volle leugens, rest ons niets anders dan dit besluit. Na onze projecten bij Ajax en Cruyff Football zijn wij in 2019 ingestapt bij FC Volendam, een club die destijds op de rand van de afgrond stond. Jan Smit en Keje Molenaar vroegen ons FC Volendam weer op te bouwen als opleidingsclub', begint de verklaring.

Al snel komt de groep tot de kern van de redenen achter hun vertrek. 'Bestuursleden Jan Smit en zijn medebestuurders zijn gisteravond ontslagen door de rvc. Beiden zijn vanochtend door Jaap Veerman publiekelijk voor de bus gegooid, als waren zij onverantwoordelijke bestuurders die geen toezicht houden en financieel ‘casinobeleid’ voeren. Wij zelf worden beticht een beleid te voeren dat de continuïteit van Volendam in gevaar zou brengen.'

En daar is Team Jonk het niet mee eens. 'De ‘argumenten’ die langskomen zijn van een treurig niveau. Financiële operationele tekorten worden door Jaap Veerman genoemd en uitvergroot, maar enorme transferwinsten verzwegen. Het positieve resultaat onder aan de streep wordt zelfs ontkend.' De slotsom is dus het vertrek van een groot aantal medewerkers, zo verklaren ze.

'De wedstrijd van morgen tegen PEC Zwolle staat nog onder leiding van Matthias Kohler. Daarnaast zullen wij de normale procedures van overdracht respecteren. Wij bedanken alle spelers, collega’s, vrijwilligers, sponsoren, ouders en supporters voor de mooie jaren en de steun die wij bij de meeste mensen hebben gevoeld', besluiten Jonk, Kohler, en ook Ruben Jongkind, Jasper van Leeuwen, Michel Hordijk, Freek de Boer, Patrick Oudejans en Rick Menick.

Dat maakt de chaos in het dorp compleet, nadat eerder dus voorzitter Jan Smit de deuren van het Kras Stadion al achter zich dichttrok. Lees op VI PRO achtergronden bij de klucht. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.