Slap Heerenveen stuurt FC Emmen vol vertrouwen naar Breda

FC Emmen is vijf dagen voor de degradatiekraker bij NAC Breda over de gevreesde streep op de ranglijst geklommen. SC Heerenveen maakte zondagmiddag een wel heel erg slappe indruk in Drenthe en ging door twee doelpunten van een oude bekende kopje onder.

FC Emmen
FC Emmen
2 - 0
sc Heerenveen

Op de zege van Emmen, de eerste na zeven duels, viel werkelijk niets aan te merken. De thuisploeg was op het eigen kunstgras van begin tot eind de betere ploeg en kreeg ook meerdere grote kansen. Warner Hahn keerde in de tiende minuut een schot van Anco Jansen en de keeper van SC Heerenveen had tien minuten later geluk dat Luciano Slagveer van dichtbij, en op aangeven van Jansen, over schoot.

Jansen had het op zijn heupen en was in de eerste helft de gevaarlijkste man aan de kant van Emmen. De aanvaller draaide de verdedigers van Heerenveen dol en creëerde nog een grote kans voor Caner Cavlan, voordat Slagveer na een mislukt schot van de back over kopte. Heerenveen kwam er totaal niet aan te pas en vijf minuten voor rust viel dan eindelijk het doelpunt waar Emmen recht op had. Opnieuw was er een belangrijke rol voor Jansen: zijn schot werd gekeerd door Hahn, waarna Cavlan uit de rebound binnenkopte.

Met Dennis Johnsen op de plek van Nemanja Mihajlovic hoopte Heerenveen-coach Jan Olde Riekerink de wedstrijd in de tweede helft te kunnen kantelen. Emmen bleef echter ook na de onderbreking de betere ploeg en kreeg goede kansen via Glenn Bijl (schot op de voeten van Hahn), Cavlan (bal op het dak van het doel) en Michael de Leeuw (steekpass werd nét onderschept), voordat een kwartier voor tijd alsnog de bevrijdende 2-0 viel.

Weer was Cavlan, die in het verleden 43 officiële wedstrijden voor Heerenveen speelde, de doelpuntenmaker. De vleugelverdediger werd weggestuurd door Michael Chacón en zijn schot uit een moeilijke hoek belandde via het been van de ongelukkige Hahn in het doel. Heerenveen maakte geen moment de indruk dat het nog geloofde in een comeback en blijft na deze wanprestatie op 36 punten steken. Emmen komt op 28 punten terecht: twee meer dan De Graafschap en Excelsior en zeven meer dan hekkensluiter NAC Breda.