Slagvaardig Sevilla houdt boegbeeld Vitolo uit handen Atlético

Reacties

Sevilla lijkt een stokje te hebben gestoken voor het vertrek van Vitolo. De Spaans international zette maandagavond zijn handtekening onder een nieuw contract tot medio 2022, een streep door de rekening voor Atlético Madrid.

Slagvaardig Sevilla houdt boegbeeld Vitolo uit handen Atlético

Atlético mag door een transferverbod van de FIFA pas in januari weer spelers aantrekken, maar werd toch nadrukkelijk in verband gebracht met het aantrekken van Vitolo. De 27-jarige vleugelspits blijft Sevilla echter trouw. 'Er is de laatste dagen veel over hem gesproken, welk kleur shirt Vitolo volgend seizoen zou dragen. Hij zal het rood en wit van Sevilla dragen', vertelde voorzitter José Castro met enige trots op de clubwebsite.

Castro heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de gelimiteerde afkoopsom in het contract van Vitolo te verhogen. Er was sprake van dat Atlético bereid was het bedrag van veertig miljoen euro neer te tellen en hem vervolgens een half jaar te verhuren aan Las Palmas. Bij die club werd Víctor Machín Pérez, zoals hij voluit heet, opgeleid. 'Er is de laatste dagen veel gezegd. In plaats van te praten hebben wij gehandeld', aldus Castro.

Voor Sevilla betekent het vastleggen van Vitolo een belangrijke slag op de transfermarkt. Met Vicente Iborra vertrok een van de andere boegbeelden onlangs immers naar Leicester City. Daartegenover staat de terugkeer van Éver Banega, vorig jaar nog verkocht aan Internazionale, en de komst van Argentijns international Guido Pizarro (Tigres). Ook spits Luis Muriel maakte afgelopen week voor zo'n twintig miljoen euro de overstap van Sampdoria.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.