Sjors Ultee nieuwe trainer Fortuna Sittard

Reacties

De 32-jarige Sjors Ultee is de opvolger van René Eijer als hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De Utrechter tekent een eenjarig contract in Limburg.

Sjors Ultee nieuwe trainer Fortuna Sittard

Ultee werkte eerder als techniektrainer en jeugdcoach bij FC Utrecht en FC Twente. Tevens was hij assistent-trainer onder Rob Alflen en Erik ten Hag. De aanstelling is opvallend, aangezien Ultee zelf geen spelerscarrière heeft gehad in het betaalde voetbal. Hij kwam uit voor de amateurvereniging DVSU en reikte daar tot de Derde Klasse.

Pas twee jaar geleden stelde de KNVB de hoogste trainerscursus open voor coaches zonder achtergrond in het betaalde voetbal. Tot dat moment woog het spelers-cv zwaar bij de intekening. Aanleiding voor de omwenteling waren destijds de slechte internationale resultaten van Oranje en de clubs.

Bovendien bleken in Duitsland met bijvoorbeeld Thomas Tuchel en Julian Nagelsmann uitstekende jonge trainers door te komen zonder dat zij een noemenswaardige profcarrière als speler hadden gehad. Ultee studeerde af in 2018 en is nu de eerste nieuwlichter die een kans krijgt in de Eredivisie. 'Tot een paar jaar geleden had ik dit niet voor mogelijk gehouden. Het zou mooi zijn als dit een succes wordt en Fortuna en ik daarmee ook een deur openen voor een groep trainers zonder grote naam in het voetbal', zegt hij.

Vrijdag wordt Ultee gepresenteerd, op VI PRO lees je nu al een interview met de nieuwe hoofdcoach van Fortuna Sittard.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.