Situatie Ødegaard symbool voor afglijdend Real Sociedad

Reacties

Real Sociedad heeft in de strijd om een Europees ticket een gevoelige thuisnederlaag geleden. Granada hijgt de Basken nu in de nek.

Situatie Ødegaard symbool voor afglijdend Real Sociedad
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
2 - 3
Granada
Granada

Martin Ødegaard klonk strijdvaardig op weg naar de herstart van La Liga. Het veroveren van een Champions League-ticket was het doel, zo sprak de Real Madrid-huurling zijn ambitie uit. De daden volgden niet op de woorden. De Noorse international was in de wedstrijden na de hervatting onzichtbaar en haalde het laatste fluitsignaal steeds niet. Knieklachten speelden hem parten, maar Ødegaard wilde die pijn verbijten om zijn ploeg te helpen. 'En dat zegt veel over hem', zei trainer Imanol Alguacil.

Parallel aan de moeizame verrichtingen van Ødegaard had Real Sociedad door de magere oogst sinds de hervatting – de eerste zes duels leverden één punt op – een Champions League-ticket uit het hoofd moeten zetten. De laatste weken tekende zich een voorzichtig herstel af van de Baskische formatie, waarbij Alexander Isak met twee goals van zich deed spreken.

Deze productieve Zweedse aanvaller kon vrijdag tegen Granada door blessureleed niet de aan de aftrap komen bij het toch al zo geplaagde Real Sociedad. Trainer Imanol had ook voor de blijkbaar te aangeslagen Ødegaard geen basisplaats ingeruimd.

Ondanks een hoopgevende start zocht Real Sociedad na 45 minuten de kleedkamer op met een 0-2 achterstand. Na de openingstreffer van Antonio Puertas verdubbelde Roberto Soldado met een betwiste goal op slag van rust de marge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vroeg in de tweede helft was er het antwoord van Sociedad. Mikel Merino bracht in de 47ste minuut de spanning terug in de wedstrijd. Isak en Ødegaard kregen geen rol bij het vervolg van de inhaalrace, die in de 83ste minuut leidde tot de gelijkmaker. Mikel Oyarzabal tekende met de 2-2 voor het Baskische geluk, dat in de 88ste minuut plaatsmaakte voor treurnis door de rake kopbal van Domingos Duarte; 2-3.

Door de overwinning heeft Granada het gat tot Real Sociedad verkleind tot één punt en zich gemengd in de strijd om de zesde plaats, die aan het einde van de rit recht geeft op een Europees ticket. De Basken hebben nog wel de finale van Copa del Rey achter de hand om dat startbewijs te bemachtigen, al biedt de huidige vorm weinig reden voor vertrouwen voor die Baskische eindstrijd.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
7
Granada
38
16
8
14
52-45
+7
56
8
Getafe
38
14
12
12
43-37
+6
54
9
Valencia
38
14
11
13
46-53
-7
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.