Magallán laat Sociedad-droom Ødegaard verder vervagen

Reacties

Real Sociedad heeft een volgende tegenvaller geïncasseerd in de strijd om een Champions League-ticket. Alavés zorgde voor de verrassing.

Magallán laat Sociedad-droom Ødegaard verder vervagen
© Pro Shots
Alavés
Alavés
2 - 0
Real Sociedad
Real Sociedad

'We staan waar we willen staan', zei Ødegaard in de aanloop naar de herstart van La Liga over die vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een plaats in de Champions League. 'En dat willen we. De Champions League halen, dat is de droom voor alle voetballers en dat is wat we volgend jaar willen.'

Die droom drijft steeds verder weg. Sociedad gaf het puntenverlies bij de herstart tegen Osasuna (1-1) tegen Alavés een tegenvallend vervolg. In de eerste helft konden Ødegaard en co bitter weinig uitrichten om recht te maken op meer dan een punt. De gasten kwamen voor de tweede keer dit seizoen in de eerste 45 minuten tot geen enkel schot op doel.

Alavés maakte het karwei vroeg in de tweede helft nog lastiger voor Sociedad. Lisandro Magallán speelde daarbij een hoofdrol. De Ajax-huurling legde al dan niet bewust de bal met de borst klaar voor Borja Sainz; 1-0. Aanvankelijk klonk het fluitsignaal vanwege buitenspel, maar die beslissing werd op advies van de VAR teruggedraaid.

Zonder Ødegaard, die na een uur naar de kant werd gehaald, zocht Sociedad naar een antwoord. Trainer Imanol Alguacil zag echter dat alle inspanningen niet het gewenste effect hadden en zijn ploeg met lege handen huiswaarts keerde. De tweede gele kaart voor rechtsback Joseba Zaldúa was daar mede debet aan. Het voortijdige vertrek van Tomas Pina (Alavés) in de slotfase bood geen soelaas. De 2-0 diep in blessuretijd van invaller Martin Aguirregabiria onderstreepte de verloren avond van Sociedad.

Door het resultaat raakte Sociedad verder achterop in de strijd om een Champions League-ticket, dat voor Ødegaard een goede reden is om zoals afgesproken ook volgend seizoen uit te komen voor Real Sociedad. Als de Noorse Real Madrid-huurling niet op dat podium kan acteren, wordt een afscheid aannemelijker. Zondag staat hij met Sociedad voor de volgende lastige opgave met de wedstrijd tegen zijn broodheer Real Madrid.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.