Sinkgraven, Van Aanholt en Bijlow in voorselectie Oranje

Reacties

Daley Sinkgraven mag hopen op zijn debuut voor het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer heeft de linksback van Bayer Leverkusen opgenomen in zijn voorselectie, waarin ook plek is voor Patrick van Aanholt, Javairô Dilrosun en Justin Bijlow.

Sinkgraven, Van Aanholt en Bijlow in voorselectie Oranje
© Pro Shots

Van hen is de naam Sinkgraven de meest opvallende. De 25-jarige ex-speler van Ajax en SC Heerenveen kwam jaren geleden een paar keer uit voor Jong Oranje, maar kwam sindsdien nooit in aanmerking voor het Nederlands elftal. Nu dus mogelijk wel. De 25-jarige linkspoot kwam dit seizoen al vijf keer in actie voor het Leverkusen van Peter Bosz en dat is ook in Zeist niet onopgemerkt voorbijgegaan.

Sinkgraven is een concurrent van Van Aanholt voor de linksbackpositie. De dertigjarige verdediger van Crystal Palace stond maanden aan de kant door een schouderblessure, maar mag na zijn Premier League-rentree hopen op een terugkeer bij Oranje. Dat geldt ook voor Dilrosun, die opnieuw bij het voorlopige keurkorps zit. De enkelvoudig international kwam na een hamstringblessure tot twee invalbeurten voor Hertha BSC in de Bundesliga.

Bijlow stond vorige maand niet op de voorlopige lijst van 38 namen, maar zit er nu wel bij. De De Boer gaf al toe dat de doelman van Feyenoord een sterke ontwikkeling doormaakt, maar gaf er tijdens de vorige interlandperiode de voorkeur aan hem te laten keepen bij Jong Oranje. Nu is er wel plek in de voorselectie bij afwezigheid van Jeroen Zoet, die al snel na zijn transfer naar Spezia een blessure opliep.

De voormalig doelman van PSV is om die reden een van de zes spelers die ten opzichte van de laatste voorselectie ontbreken. Ook aanvoerder Virgil van Dijk, Leroy Fer, Davy Pröpper en Kenny Tete ontbreken wegens blessureleed. AZ-aanvaller Myron Boadu is eveneens afwezig. De bij Ajax teruggekeerde Davy Klaassen, een oude bekende van De Boer, zit wel opnieuw bij de voorselectie.

Op vrijdag 6 november maakt De Boer zijn definitieve selectie voor de laatste interlands van 2020 bekend. Spanje is op woensdag 11 november de tegenstander in Amsterdam in het kader van een oefenduel. Op zondag 15 en woensdag 18 november staan de laatste twee Nations League-duels met Bosnië-Herzegovina en Polen op het programma. De winnaar van Groep A plaatst zich voor de Final Four.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Programma Oranje in november


Wo 11 nov. 2020

Zo 15 nov. 2020

Wo 18 nov. 2020

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.