Simpele overwinning Ajax op Het Kasteel

Ajax heeft optimaal geprofiteerd van de nederlaag van koploper PSV. De Amsterdammers wonnen op bezoek bij Sparta Rotterdam eenvoudig met 0-3. Ajax verkleinde de achterstand op PSV daardoor tot vier punten.

Ajax was voor niets minder dan drie punten afgereisd naar Rotterdam. De ploeg van trainer Martin Jol was heer en meester op Het Kasteel. Dat vertaalde zich in een 0-2 ruststand. Siem de Jong speelde opnieuw een hoofdrol. De aanvallende middenvelder opende de score met een fraai schot van buiten het strafschopgebied.

Nadat Urby Emanuelson tot twee keer toe de paal had geraakt, kwam Ajax in de 36ste minuut op 0-2. Een schot van Dennis Rommedahl werd in eerste instantie nog geblokkeerd, maar Gregory van der Wiel joeg de bal in de rebound alsnog prachtig in de kruising.

Sparta kon weinig uitrichten tegen de suprematie van Ajax. Slechts in een fase kort na rust gaf de thuisclub een teken van leven. Jan Vertonghen ontsnapte aan een rode kaart na het neerleggen van de op het oog doorgebroken Erik Falkenburg en Kevin Strootman schoot de aansluitende vrije trap op de paal.

Na dat hachelijke moment speelde Ajax de wedstrijd uit. Rommedahl tikte na ruime een uur spelen bij de eerste paal de 0-3 binnen na voorbereidend werk van Christian Eriksen. Daarna kabbelde de wedstrijd naar het eindsignaal.