Simons weigert Frimpong als concurrent te zien: 'Hij is mijn vriend'

Reacties

Xavi Simons scoorde maandagavond voor het eerst in het Nederlands elftal. De aanvaller van RB Leipzig besprak na afloop van de overwinning op IJsland drie thema's: Frenkie de Jong, dat eerste doelpunt en de vermeende concurrentiestrijd met Jeremie Frimpong.

Simons weigert Frimpong als concurrent te zien: 'Hij is mijn vriend'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
4 - 0
IJsland
IJsland

Het nieuws van de avond is de blessure van De Jong, die het EK mist. Het stemt Simons sip. 'Ja, dat is jammer voor ons. Ik hoop dat hij goed herstelt en snel terugkomt. De trainer vertelde het vandaag. We gaan hem missen, hij is belangrijk voor ons, nu gaan we ons best doen om een mooi toernooi te spelen, ook voor hem', aldus de aanvaller. 'Het is een grote smet op een verder mooie avond.'

Simons was zelf niet zo bezig met het feit dat hij het net nog niet vond namens Oranje, en haalde aan dat er een goede sfeer in de kleedkamer heerst. 'Iedereen is blij. Nu gaat het begin in, we hebben er zin in en we gaan ervoor. Het is bijzonder om te scoren voor mijn land, ik ben echt trots om hier te staan en mijn droom waar te maken, al is het niet zo dat ik er tegenaan zat te hikken. Nu gaan we met een fantastisch gevoel naar de wedstrijd van zondag', blikt Simons vooruit op de EK-ouverture tegen Polen.

Tot slot wilde de man van RB Leipzig niets weten van een vermeende concurrentiestrijd tussen hem en Jeremie Frimpong, ook een kandidaat voor een basisplaats op de rechterflank. 'Hoezo concurrent? Hij is gewoon een teamgenoot, hij is mijn vriend en ik ben blij voor hem. We hebben allebei een uitstekend seizoen gespeeld, hij is gewoon een goede speler die ook op die positie spelen', besloot Simons bij de NOS.

Europees Kampioenschap

Stand Groep D Europees Kampioenschap 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
1
1
0
0
2-1
+1
3
2
Oostenrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
3
Frankrijk
0
0
0
0
0-0
0
0
4
Polen
1
0
0
1
1-2
-1
0
* Actueel tot en met 16 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Vriendschappelijk
Meer over Vriendschappelijk
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.