Simeone: 'Zou willen dat ik Gabi en Godín kon klonen'

Reacties

Atlético Madrid ging woensdagavond vechtend ten onder in de halve finale van de Champions League tegen Real Madrid (2-1). Na een fenomenale start van de thuisploeg sloeg Isco vlak voor rust toe met de belangrijke uitgoal. 'Dat doelpunt deed veel zeer', vertelt Atlético-trainer Diego Simeone.

Simeone: 'Zou willen dat ik Gabi en Godín kon klonen'

Na de 3-0 een week eerder in Santiago Bernabéu gaf niemand meer een stuiver voor de kansen van Atlético om de Champions League-finale te halen. De ploeg van Simeone begon zijn laatste Europese duel in Vicente Calderón echter furieus en stond na ruim een kwartier al met 2-0 voor. 'We geloofden dat het mogelijk was en waren hard op weg. We brachten de spanning weer helemaal terug, maar hun doelpunt deed veel zeer', aldus Simeone.

'Het was een halve finale tegen een geweldig team. Ze hadden het ons in hun stadion erg lastig gemaakt, maar dit was een unieke wedstrijd. Het is zonde dat we spelers als Diego Godín en Gabi, die hun leven hebben gegeven voor de club, niet kunnen klonen. Jan Oblak was op het niveau van Barcelona en Real. Het lijkt een kleine stap, maar het is een hele grote, ik hoop dat we hem ooit kunnen zetten', verwees Simeone naar de clubs die de laatste drie Champions League-titels pakten.

Aanvoerder Gabi was het daarmee eens. 'We zullen hard moeten blijven werken om op gelijke hoogte te komen met Barça en Real.' Het 33-jarige kind van de club wilde het tegen Marca echter vooral over de supporters hebben. 'Dit is zelden vertoond in het voetbal. Het was een pure demonstratie van het feit dat dit de beste supporters ter wereld zijn. Het minste wat we konden doen was ervoor vechten.'

'Real bewonderenswaardig kalm tegen grandioos Atlético'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.