Simeone: 'Wie niet in onze titel gelooft, moet thuis blijven'

Reacties

Diego Simeone meent dat heel Spanje hoopt op een landstitel voor Atlético Madrid. De flamboyante oefenmeester vindt dat Los Rojiblancos een voorbeeld voor de samenleving én voor andere clubs zijn.

Simeone: 'Wie niet in onze titel gelooft, moet thuis blijven'

'We proberen de bevolking en andere clubs te laten zien dat je met hard werken ver kan komen. Het zal niet makkelijk worden om de hegemonie van Barcelona en Real Madrid te doorbreken, maar wat ons toekomt dat verdienen we ook. Wie de titel ook wint, teams als Levante en Osasuna kunnen in Atlético een mooi voorbeeld zien.'

Woensdagavond gaat concurrent en stadgenoot Real Madrid op bezoek bij Real Valladolid (21.00 uur). Als De Koninklijke  daar drie broodnodige punten binnen weet te harken, nadert het Atlético Madrid tot twee punten. Een razend spannende competitieontknoping ligt sowieso in het verschiet, aangezien ook de nummer twee van de ranglijst, Barcelona, nog meedingt naar het kampioenschap. De Catalanen volgen Atlético Madrid op drie punten. Bovendien ontvangt het team van coach Gerardo Martino de Madrileense koploper op de laatste speeldag (18 mei).

Mourinho
Simeone heeft naar eigen zeggen door hen te observeren veel aan José Mourinho en Pep Guardiola te danken. 'Ik heb veel van die twee geleerd. Zij hebben me belangrijke dingen bijgebracht. Mourinho heeft bij veel verschillende clubs prijzen gewonnen. Guardiola heeft een ander idee bij het spel. Het voetbal van Barcelona is het beste wat ons is overkomen.' Wel houdt hij zich vast aan een eigen speelstijl. 'Ik ruzie met iedereen die vindt dat er maar één manier om te voetballen is, want dat is niet zo', aldus de Argentijn, die van Atlético een ware vechtmachine maakte.

Zondag speelt Atlético Madrid de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Málaga, om 19.00 uur. 'De mensen moeten erin geloven dat we de titel kunnen winnen. Degenen die daar geen geloof in hebben, kunnen beter thuisblijven. Ik verwacht dat fans van alle Spaanse teams hopen dat wij een voorsprong houden', refereerde Simeone nog aan de wedstrijd van Real Madrid.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.