Simeone junior doet open sollicitatie bij de club van zijn vader

Reacties

Giovanni Simeone zou dolgraag uit willen komen voor Atlético Madrid, de club waar al sinds eind 2011 zijn vader Diego Simeone aan het roer staat. De 24-jarige aanvaller doet zijn sollicitatie in gesprek met ESPN.

Simeone junior doet open sollicitatie bij de club van zijn vader
© Pro Shots

'Ik wil niets liever dan spelen voor Atlético', laat de Argentijn optekenen. 'Dat staat los van het feit dat mijn vader er trainer is. Sinds mijn jeugd droom ik al van die club.' Simeone junior speelt dit seizoen voor Cagliari, dat hem huurt van Fiorentina. Met tien goals in dertig Serie A-optredens overlegt Simeone een keurig moyenne.

Het is de vraag of de droom van de aanvaller op korte termijn in vervulling zal gaan. Simeone senior zei enkele jaren geleden immers dat hij zijn zoon in principe niet naar Atlético zal halen. 'Het is moeilijk om een zoon in de kleedkamer te hebben.' Wel liet de oud-prof een opening: als zijn zoon een 'andere status' zou krijgen in het voetbal zouden de kaarten anders komen te liggen, omdat hij dan niet wordt gezien als 'de zoon van'.

Simeone junior denkt er iets makkelijker over. 'Ik hoop dat ik Diego ooit mijn coach kan noemen, al kunnen er inderdaad wel lastige situaties ontstaan.'

Spelersprofiel

G. Simeone


Geboortedatum:
5 juli 1995
Leeftijd:
28
Geboorteplaats:
Madrid
Nationaliteit
Argentinië
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
81 kg
Huidige club:
Napoli
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.