Simeone geniet op het balkon: grootste seizoenszege Atlético

Atlético Madrid heeft na drie duels zonder zege weer eens gewonnen. De ploeg van de geschorste Diego Simeone maakte vooral in de eerste helft veel indruk, maar de kansen werden niet afgemaakt. In de slotfase was de goal van João Félix de kerst op de taart voor Los Colchoneros.

Atlético Madrid
3 - 0
Real Betis Sevilla

De maand oktober werd uitstekend gestart door Atlético, dat in eigen huis te sterk was voor het Barcelona van trainer - toen nog - Ronald Koeman. Daarna volgden echter een nederlaag tegen Liverpool (2-3) en twee gelijke spelen in La Liga tegen Real Sociedad en Levante (beide 2-2). Simeone bleef echter positief. 'Het is goed te zien dat we makkelijk scoren en duidelijk is waar we ons moeten verbeteren', gaf de Atlético-trainer in aanloop naar het duel met Betis aan.

Simeone was zondag geschorst vanwege zijn wangedrag tegen Levante, dat twee dubieuze strafschoppen had gekregen. Gepassioneerd leefde de Argentijn mee vanaf het balkon in het Wanda Metropolitano, waar Yannick Carrasco in de 26ste minuut de score opende met een hard schot in het dak van het doel. Atlético maakte voor rust veel indruk en schoot liefst zes keer op doel in de eerste 45 minuten. Ángel Correa en Antoine Griezmann hadden hun vizier niet op scherp staan.

Ook in de tweede helft kreeg Atlético goede mogelijkheden, maar het schortte aan de afwerking. Na ruim een uur bood Germán Pezzella de helpende hand: uit een hoekschop van de thuisclub kopte de Argentijnse verdediger van Betis de bal achter zijn eigen doelman. Het slotakkoord kwam van João Félix, die ook wel een opsteker kon gebruiken. De Portugees, die in 2019 voor 126 miljoen euro over kwam van Benfica, maakte als invaller zijn eerste doelpunt van het seizoen.

Zo kon Simeone terugkijken op een geweldige middag voor Atlético Madrid, dat zijn grootste overwinning van het seizoen boekte. Ook slaagde de regerend kampioen er na drie duels weer in zonder tegentreffer te blijven.