Sierhuis legt uit wat hem laatste zetje gaf om Ajax te verlaten

Reacties

Kaj Sierhuis heeft zich met twee doelpunten en veel arbeid al snel populair gemaakt bij FC Groningen, de club die hem sinds de winterstop huurt van Ajax.

Sierhuis legt uit wat hem laatste zetje gaf om Ajax te verlaten

De twintigjarige aanvaller blikt deze week in een uitgebreid interview met VI onder meer terug op de eerste seizoenshelft, waarin Ajax-trainer Erik ten Hag hem een basisplaats gaf in de wedstrijd tegen Heracles Almelo tijdens de eerste speelronde. Sierhuis dankte die status aan een blessure van Kasper Dolberg, terwijl Klaas Jan Huntelaar rust werd gegund.

Daarna deed Sierhuis weer een stapje terug in de spitsenhiërarchie. 'Ik kon bij het eerste elftal blijven trainen, waardoor ik mezelf verder kon ontwikkelen en ik kon ook mijn wedstrijden met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie blijven spelen', vertelt de aanvaller.

Ook Kaj Sierhuis kon FC Groningen vorige week niet langs NAC Breda helpen.

In de loop van het seizoen vertroebelde evenwel zijn perspectief. 'Ik moest weer trainen bij Jong Ajax en dat was niet wat ik voor ogen had.' Aan het eind van het jaar haalde Ajax bovendien bij zijn Zuid-Afrikaanse zusterclub Ajax Cape Town de zeventienjarige spits Lassina Traoré weg, waardoor ook Sierhuis' speelminuten bij Jong Ajax in aantal verder zouden verminderen.

'Ik had al een tijdje bij Jong Ajax op de bank gezeten omdat ze Danilo Pereira (voor twee miljoen euro losgeweekt van Santos FC, red.) meer kansen wilden geven. Dat was wel de druppel. Het is helaas niet allemaal gegaan zoals ik had gehoopt.'

Niet afgeschreven
Ooit hoopt Sierhuis ook bij zijn 'droomclub' terug te keren. Ajax heeft hem ook nog niet afgeschreven. Het heeft met FC Groningen een huurovereenkomst afgesloten voor anderhalf jaar met daarin de clausule opgenomen dat FC Groningen daarna eerste optie tot koop heeft. Maar Ajax heeft eveneens laten vastleggen het eerste recht te hebben de aanvaller terug te kopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.