Sierhuis drukt RKC verder in de zorgen met absolute wereldgoal

Reacties

Kaj Sierhuis heeft Fortuna Sittard een zwaarwegende overwinning bezorgd op bezoek bij RKC Waalwijk. Het oersaaie duel leek zaterdagavond af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, totdat de oud-Ajacied het nu al mooiste doelpunt van het weekend binnenschoot.

Sierhuis drukt RKC verder in de zorgen met absolute wereldgoal
© Pro Shots
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Met keeper Etienne Vaessen ‘gewoon’ op het veld nadat zijn schorsing na zijn rode kaart vorige week tegen Feyenoord alsnog werd teruggedraaid was er voor RKC Waalwijk maar één opdracht: winnen. Sinds eind november won de formatie van Henk Fraser alleen in het carnavalsweekend van NEC.

Daarbij moet worden aangetekend dat de Waalwijkers een zwaar programma hadden, maar de weken van de waarheid breken aan met na Fortuna Sittard ook onder andere Excelsior, Vitesse, Almere City en FC Volendam in de komende zes wedstrijden. Maar de thuisploeg voetbalde niet bepaald alsof de weken van de waarheid in de degradatiestrijd aangebroken waren. Het had weliswaar meer de bal dan de bezoekers, maar loste in het hele duel uiteindelijk geen enkel schot op doel: dat was voor het eerst sinds 30 oktober 2022.

Chris Lokesa, die in de eerste helft een goede kans nog langs de verkeerde kant van de paal schoot, was de enige die de bal wel tussen de palen kreeg en zelfs in de touwen schoot namens RKC. Uit een prachtige aanval legde Julian Lelieveld de bal na ruim een uur breed, maar de Belg was zeer onhandig al voor de bal uitgelopen. En dus ging de vlag omhoog toen hij van dichtbij het eerste schot op doel van RKC Waalwijk dacht om te zetten in een doelpunt.

Een dure fout van Lokesa, want RKC kreeg vlak voor tijd de deksel op de neus. Opponent Fortuna Sittard creëerde lang ook maar weinig. Iñigo Córdoba (poging gestopt door Vaessen en schot over) en Rodrigo Guth (kopbal naast en op de paal) waren het dichtst bij een treffer, maar die kwam uiteindelijk van de voet van Sierhuis.

Vlak voor het ingaan van de blessuretijd kwam de spits vanaf twintig meter met de bal naar binnen en schoot de bal snoeihard in de kruising. Met zijn zesde goal van het seizoen zorgt hij ervoor dat Fortuna Sittard na drie opeenvolgende nederlagen weer omhoog mag kijken, terwijl voor RKC Waalwijk de weken van de waarheid dramatisch zijn begonnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

RKC Waalwijk Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Fortuna Sittard Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
Heracles Almelo
32
9
5
18
41-70
-29
32
15
RKC Waalwijk
32
7
7
18
36-52
-16
28
16
Excelsior
32
5
11
16
46-69
-23
26
17
FC Volendam
32
4
7
21
31-79
-48
19
18
Vitesse
32
5
5
22
25-71
-46
2
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.