'Shit Aaron Ramsey' De Bruyne haalt gram op fans Wales: 'Zij begonnen'

Reacties

Bondscoach Roberto Martínez zag veel positieve punten nadat een flink gewijzigd België de WK-kwalificatiereeks had afgesloten met een 1-1 gelijkpel bij Wales, maar de buitenwacht is minder positief na een ietwat teleurstellend jaar. Voor de wereldtitel in Qatar is de nationale ploeg slechts een outsider, zo is de opinie bij onze zuiderburen. Al zal het aan Kevin De Bruyne niet liggen. 

'Shit Aaron Ramsey' De Bruyne haalt gram op fans Wales: 'Zij begonnen'
© Pro Shots
Wales
Wales
1 - 1
België
België

De Belgen waren dinsdagavond niet alleen kritisch over Oranje, ook het optimisme over hun eigen nationale ploeg is gematigd. De tijd dat de Rode Duivels voor goud gingen, ligt inmiddels achter hen. Jan Mulder schat landen als Frankrijk en Brazilië hoger in, Marc Degryse sloot zich daarbij aan. 'Ik schat ons nog ietsje hoger in dan Nederland, maar het is duidelijk dat we naar Qatar trekken louter als outsider en niet meer als favoriet', sprak analyticus en oud-international van België bij tv-zender VTM. 'Zeker als niet iedereen fit is, zoals op het jongste EK met Eden en Kevin.'

Degryse doelt uiteraard op sterspelers Eden Hazard en Kevin De Bruyne, allebei inmiddels dertig jaar oud en niet altijd gevrijwaard van blessures. De aanvaller van Real Madrid ontbrak dinsdag in Wales, De Bruyne verzorgde na twaalf minuten de enige Belgische goal van de avond. Daarmee haalde de spelmaker van Manchester City zijn gram op de supporters van Wales, die zongen: Shit Aaron Ramsey, you’re just a shit Aaron Ramsey! 'Zij waren begonnen, hé. Dus ja, toen ik scoorde, ben ik naar hen gegaan. Dat is voetbal. Dat maakt het zo plezant', lachte De Bruyne na afloop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Talenten als Charles De Ketelaere (20) en Arthur Theate (21) moeten de gouden generatie over een paar jaar aflossen, maar overtuigden de Belgische media niet toen ze een kans in de basis kregen. De Bruyne vindt dat zijn jonge ploeggenoten het prima deden. 'Ik vind dat we een redelijk goede wedstrijd gespeeld hebben, met toch veel nieuwe jongens die voor het eerst samenspeelden. Hier en daar maakten we wat fouten, maar vooral de eerste helft was vrij goed. Na de rust was het moeilijk', erkende de captain, die de vele wisselingen na rust als reden aanvoerde.

Jonge jongens
Bondscoach Martínez was eveneens een tevreden man. 'Als je ziet hoe de ploeg aan de wedstrijd begint. Met veel nieuwe gezichten, in een vol stadion... En toch startten wij dominant met een prima doelpunt. Dat is een pluim voor het karakter van de jongens. We waren sterk vanuit het balbezit. Tactisch klopte het allemaal – we hadden voortdurend een mannetje meer in het centrum', aldus de Spanjaard, die de gelijkmaker van Wales als enig minputje aanstipte. 'Ik denk dat we daar controle missen over de aanval van Wales. Dat kan gebeuren als de emoties oplopen.'

WK Kwalificatie Europa

Stand Groepsfase Groep E WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
25-6
+19
20
2
Wales
8
4
3
1
14-9
+5
15
3
Tsjechië
8
4
2
2
14-9
+5
14
4
Estland
8
1
1
6
9-21
-12
4
5
Wit-Rusland
8
1
0
7
7-24
-17
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer België
Meer over België
Meer K. De Bruyne
Meer over K. De Bruyne
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.