Shirt-slapstick tegen AZ was slechts het begin voor Antwerp-probleemkind Zé

Reacties

Rond Didier Lamkel Zé is het nooit rustig. In aanloop naar de competitietopper tegen Club Brugge zorgt de knotsgekke Kameroener van Antwerp FC opnieuw voor ophef.

Shirt-slapstick tegen AZ was slechts het begin voor Antwerp-probleemkind Zé
© Pro Shots

De 23-jarige Zé is bezig aan zijn tweede seizoen bij Antwerp en een belangrijke speler in het team van László Bölöni. Hij trekt echter vooral aandacht met zijn fratsen. Zo kreeg hij in de Europa League-wedstrijd tegen AZ een tweede gele kaart na het te uitbundig vieren van een doelpunt en trok hij bij het verlaten van het veld theatraal zijn shirt uit. Dat AZ Antwerp vervolgens uitschakelde, maakte dit moment bijzonder pijnlijk.

De spelers van Antwerp waren woedend op hun ploeggenoot, die het op de training ook nog eens aan de stok kreeg met Sinan Bolat. De twee kemphanen werden tijdelijk uit de selectie gezet. Tijdens het trainingskamp in voorbereiding op de tweede seizoenshelft trok Zé de aandacht met een rode kaart in een oefenwedstrijd en maakte hij een ongeïnspireerde indruk op de trainingen. 'Ik ga geen enkel woord meer over hem vuilmaken', verzuchtte Wesley Hoedt toen.

Nu is het weer raak. In aanloop naar de competitietopper tussen koploper Club Brugge en nummer drie Antwerp van aankomende zondag stookte Zé het vuurtje alvast op, door de aankomende tegenstander op Instagram 'wankers' te noemen. Toen de Afrikaan merkte dat zijn bericht massaal werd gedeeld, besloot hij om zijn post maar te verwijderen en vervangen. Maar toen was het kwaad al geschied.

Antwerp betreurt de ontstane ophef. 'Dit strookt geenszins met de waarden en normen van onze familieclub. Het behoeft geen betoog dat de directie, staf en volledige spelersgroep zich hiervan distantiëren', schrijft de club op de officiële website. 'Navraag leert dat Didier wordt beïnvloed door andere personen om dergelijke posts te plaatsen. Didier distantieert zichzelf ook van de manier waarop deze post is overgenomen. Hij is de Engelse taal niet machtig, laat staan dat hij de mogelijke impact correct kon inschatten. Uit eigen initiatief heeft hij dit reeds rechtgezet en hij wenst zijn oprechte excuses te maken. De club verkiest dat hij dit niet nog eens zelf via sociale media doet.'

Pro League

Stand Pro League 2019/2020

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Club Brugge
29
21
7
1
58-14
+44
70
2
Gent
29
16
7
6
59-34
+25
55
3
Sporting Charleroi
29
15
9
5
49-23
+26
54
4
Antwerp
29
15
8
6
49-32
+17
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.